UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“SADECE 30 YILIMIZ KALDI!”

Tunç Berkman, İzmir TEDx etkinliğinde yaptığı konuşma ile katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

“SADECE 30 YILIMIZ KALDI!”

Etkinlikte tüketim toplumu ile ilgili katılımcıları bilgilendiren Tunç Berkman, tüketim toplumu olarak sorumluluğun ele alınması gerektiğini ve ihtiyaçtan fazlasının tüketilmemesi için özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Berkman, “Dijitalleşmenin kazandırdığı yeni ekonomik sistem olan Paylaşım Ekonomisi’ni hayatımıza daha çok sokmalıyız” dedi.

Tunç Berkman’ın etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmanın satır başları:

“Tüketim toplumu olarak devam edip sorumluluğu elimize almazsak, sadece toplumsal olayları kazalara, doğal afetlere olduğu an üzülmeye devam edip bunların önüne geçmek için üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmezsek ve anlık üzülüp sonra normal hayatımıza devam edersek bundan 30 sene sonra artık anlık üzülmek için zamanımız da kalmayacak. Bu şekilde devam edersek bilim insanları temiz su kaynaklarımızın 30 yıl içinde tükenme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylüyor.

Dünyamızı uçurumdan aşağı itmiş olacağız veya tünelin sonundaki ışık için değişeceğiz. Önce kendimizden başlayıp ihtiyacımızdan fazlasını tüketmeyi bırakmalıyız. Dijitalleşmenin bize kazandırdığı yeni ekonomik sistem olan "Paylaşım Ekonomisi"ni hayatımıza daha çok sokmalıyız”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtunç berkman  izmir  tedx