UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

WHATSAPP’TA ÇOK CİDDİ BİR HATA TESPİT EDİLDİ

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın masaüstü servisinde kritik bir hata tespit edildi.

WHATSAPP’TA ÇOK CİDDİ BİR HATA TESPİT EDİLDİ

Tarayıcı üzerinden çalışan bir web uygulaması olan masaüstü WhatsApp servisinde ise çok ciddi bir açık tespit edildi.

Herkes WhatsApp’ı telefon üzerindeki küçük ekrandan kullanıyor sanıyorsanız, yanılıyor olabilirsiniz. Pek çok insan PC’nin konforlu büyük ekranı ve full klavyesi ile yazışmayı tercih edebiliyor ve bunun için WhatsApp Masaüstü uygulamasını kullanıyor.

Buna göre, açığı kullanan hacker’lar bir kişinin bilgisayarındaki dosyalara erişim sağlayabiliyorlar. Güvenlik şirketi PerimeterX’in araştırmacılarının keşfettiği açık hakkında bilgilendirilen Facebook ise açığı yamadıklarını açıkladı.

PC ve Mac sistemlerinde çalışan açığı tetiklemek için saldırganların gönderdiği JavaScript formatlı mesajı okumak yeterli oluyordu.

Aslında sorun, Google’ın eski Chrome 69 tarayıcısındaki açıktan kaynaklanıyordu. Bu tarayıcıdaki web engin, bazı zararlı yazılımları çalıştırmayı kolaylaştıran formata sahipti. Ancak Google da söz konusu tarayıcıyı daha önce güncelledi.

Kullanıcıların bu tür sorunlarla karşılaşmaması için yazılımlarını güncellemeleri ve güvenlik yamalarını uygulamaları gerekiyor.

Eğer yakın zamanda Facebook’un popüler mesajlaşma uygulamasını güncellemediyseniz, uygulamanızı güncellemeniz için şimdi doğru zaman olabilir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERwhatsapp  pc  masüstü  google