UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VALİLİK UYARDI

Trabzon ve Rize'de meydana gelen yoğun kar yağışı sonrası iki ilin valiliğinden önemli bir son dakika uyarısı geldi. Yaylalara çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunan Trabzon ve Rize Valiliği, çığ konusunda tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

VALİLİK UYARDI

Karadeniz'de dün sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Trabzon ve Ordu-Giresun havalimanlarında hava muhalefeti nedeniyle uçak seferleri karşılıklı iptal edildi. Trabzon ve Rize'deki okullarda eğitime 2, Giresun ve Ordu'da ise 1 gün ara verildi. Trabzon Valiliği, çığ uyarısında bulunarak vatandaşların yüksek kesimlere, mezra ve yaylalara seyahat etmemelerini istedi.

3 YIL SONRA İLK KEZ KAR YAĞDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Cuma günü için uyarıda bulunduğu kar yağışı, dün sabah saatlerinde başladı. Yağış nedeniyle Karadeniz’de birçok ili beyaza büründü. Trabzon, Samsun ve Ordu'ya 3 yıl aradan sonra ilk kez kar yağdı. Kar, akşam saatlerinde etkisini artırdı. Kara hasret kalan Samsunlular, pazar sabahına bembeyaz bir görüntüyle uyandı. Kar topu oynayan, kardan adam yapan vatandaşlar, bol bol fotoğraf çekerek karın keyfini çıkardı.

SAMSUN'DA KAPALI YOL YOK

Samsun'un İlkadım ve Atakum sahiline akın eden vatandaşlar, telefonlarıyla bu anları kaydedip sosyal medya hesaplarından paylaştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri de başta şehir merkezi olmak üzere yoğun kar yağışının yaşandığı ilçelerde karla mücadele çalışması yaptı. Ekipler, gece boyunca başta ana arterler olmak üzere çok sayıda yolda kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Şehir merkezinde 5 kar bıçaklı kamyon, 5 greyder, 6 solüsyon tankeri, 6 tuzlama aracı ve 55 personel ile karla mücadele çalışması yapıldı. Yapılan çalışmalarla Samsun’da kapalı yol kalmadı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERçığ  yayla  trabzon  rize  vali