UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

14 GÜN BOYUNCA BURADAN ÇIKAN YANDI! 6 AY HAPİS CEZASI VAR

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi Baş Yöneticisi Carrie Lam, Çin'den tahliye edilen 161 kişinin Hong Kong'a ulaşarak karantina altına alındığını duyurdu.

14 GÜN BOYUNCA BURADAN ÇIKAN YANDI! 6 AY HAPİS CEZASI VAR

Lam, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle karantina altına alınanların yüzde 90'ının Hong Konglu olduğunu söyledi. Tahliye edilenlerin salgının yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında karantina altına alındığını vurgulayan Lam, 148 kişinin evlerinde, 11 kişinin otellerde, 2 kişinin de karantina kamplarında gözetim altında tutulacağını ifade etti.


Lam, 161 kişinin koronavirüsün azami kuluçka süresi olan 14 gün boyunca karantinada tutulacağını, bu süreci ihlal edenlerin 6 aya varan hapis ve para cezasına çarptırılacağını açıkladı.


VİRÜSÜN NEDENİ PANGOLİN Mİ?


Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün yükselirken, yapılan araştırma, virüsün kaynağının pangolinler olabileceğini göstermişti.

Hastalığın sıfır noktası kabul edilen deniz ürünleri pazarında yasadışı olarak koaladan pangoline kadar kadar pek çok hayvan satılıyordu. Yarasalardan geçtiği düşünülen virüste, şüphe pazarda satıldığı bilinen pangolinlere çevrilirken, Cambridge Üniversitesi'nden yapılan açıklama kafaları karıştırdı.

Cambridge Üniversitesi Veterinerlik Bölümü Başkanı James Wood, virüsün pangolinlerden geçtiği iddiasına katılmadığını açıkladı. Wood, "Salgının kaynağının pandolinler olduğuna dair açıklama, bir üniversitenin basın açıklamasından ibaret. Maalesef bu bildiri, resmi ve onaylı bir açıklama sayılmaz ve kesinlik taşımaz" dedi. Wood, sonuçların yeterli olmadığını söyledi.


Yeni tip koronavirüs salgını


Çin'in Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmeye başlamıştı. İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde tespit edilen yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü "acil durum" ilan etmişti. Çin dışında 24 ülkeye ve Tayvan Adası'na yayılan salgın nedeniyle Çin'de 723, Filipinler'de ise 1 kişi hayatını kaybetmişti. Dünya genelinde virüs bulaşan kişi sayısı 34 bin 827'ye ulaşmıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERçin  virüs