UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“50 BİNİ AŞKIN KİŞİ YAKILDI"

Guo Wengui Çin'in en zengin 73. adamı. Wengui, katıldığı televizyon programında Çin rejiminin korona virüs salgınına ilişkin gerçekleri gizlediğini iddia etti. Sadece Hubei kentindeki 49 krematoryumda 50 binden fazla ceset yakıldığını ileri süren Wengui, ülke genelinde virüsle efekte olan insan sayısının ise 1.5 Milyon olduğunu ileri sürdü.

“50 BİNİ AŞKIN KİŞİ YAKILDI"

Çin'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı resmi rakamlara göre 723'e, virüs bulaşan kişi sayısı 31 bin 557'ye yükselmiş durumda.

Peki durum gerçekten böyle mi? Çin ölü ve hasta sayılarını gizliyor mu? On milyonlarca insanın karantina altında tutulduğu Çin'in, SARS'a göre 5 kat daha az ölüm olmasına rağmen neden bu kadar yoğun karantina önlemleri uyguluyor?

Bu soruların yanıtı dünyanın sözlerini ciddiye aldığı bir isim olan Çin'li milyarder iş insanı Guo Wengui'ye yöneltildi. Söyledikleri daha doğrusu ifşa ettikleri 'korkunç' kelimesi izah edilebilecek ciddiyette

Wengui'ye göre Çin rejimi korona virüsü salgınına ilişkin gerçek rakamları gizliyor.

İş insanı bu iddiasını bazı rakamlar vererek sürdürüyor. Wengui, sadece Hubei kentinde 49 kematoryumda 50 binden fazla cesetin yakıldığını ileri sürdü.

Mehmet Ali Önel bu tweetin ardından da şu yorumu yaptı:

"Çin gibi baskıcı bir rejimin #CoronaVirus hakkında Dünya'ya gerçekleri söylediğine inanmak fazla saflık olur.

Ölüm oranı sadece %2 olan virus salgınını Çin neden bu kadar ciddiye alsın?

Neden kendi ekonomisini çökertecek adımlar atsın?

Yoksa ortada bir Biyolojik savaş mı var!"

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERguo wengui  çin  corona  virüs  vuhan