UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI. NE KADAR SÜRECEK?

Gelen son dakika bilgisine göre İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini arttırması bekleniyor.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI. NE KADAR SÜRECEK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte akşam saatlerinde etkili olması beklenen kar yağışına karşı vatandaşları uyardı. Kar yağışının aralıklarla kuvvetli olacağı, buzlanma ve don olaylarının da yaşanabileceği tahmin ediliyor.


İstanbul'da uzun zamandır beklenen kar yağışı başladı. Gece saatlerinden itibaren etkisini daha da artıracak olan kar yağışının güney sahillerinde 2-5 cm, kuzey ve iç kesimlerinde 5 ila 9 cm yerde örtü yapacağı tahmin ediliyor. Fakat kar yağışı uzun süre etkisini göstermeyecek. Sabah saatlerinde Avrupa Yakası’nda, öğleden sonra ise Anadolu Yakası’nda etkisini kaybetmesi bekleniyor.


Soğuk havanın pazartesi sabah saatlerine kadar başta buzlanma ve don olayına sebep olması nedeniyle ulaşımda yaşanan aksaklıklara dikkat edilmesi gerekiyor.


EGE VE AKDENİZ KIYILARINA DON UYARISI


Ege ve Akdeniz kıyılarında yarın etkisini gösterecek olan zirai don salı gününe kadar devam edecek. Özellikle üretici olan vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. Kuzey Ege'de ve Akdeniz'de cumartesi gününe kadar fırtına etkisini gösterecek.


KAR YURDU ETKİSİNİ ALTINA ALDI


Hafta sonu yurdun birçok kesiminde kar yağışı etkisini gösterecek. Karadeniz iki gün boyunca kar yağışının etkisinde olacak. Doğu Anadolu’da da kar bekleniyor. Güneydoğu’da ise yağış ara ara kar, ara ara karla karışık yağmura dönecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkar yağışı  istanbul