UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TEHLİKEDEYİZ! EVLER BOŞALTILDI! ÖNCE BİR SES DUYULDU SONRA…

Samsun’un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi'nde geçen ay meydana gelen heyelanın ardından, AFAD ekiplerince riskli olduğu tespit edilen 2 katlı bina tahliye edildi.

TEHLİKEDEYİZ! EVLER BOŞALTILDI! ÖNCE BİR SES DUYULDU SONRA…

Heyelan nedeniyle mahallede bazı binaların yakınından geçen stabilize yol ve toprak arazilerde derin yarıklar oluşurken, Samsun Valisi Osman Kaymak, 30 dönümlük arazide oluşan çatlak ve yarıklarla ilgili hazırlanacak rapor doğrultusunda gerekli çalışmalara başlanacağını belirtti.

İlçeye bağlı Kadifekale Mahallesi, Papatya Sokak’ta birkaç gün süren yağışların ardından 18 Ocak'ta heyelan meydana geldi.


Heyelan sonucu, mahallenin birçok noktasındaki toprak arazide 1,5 metreyi bulan derin çatlaklar oluştu. Durumdan tedirgin olan mahalle halkı, belediye ekiplerine ve AFAD’a haber verdi. Mahallede ön inceleme yapan ekipler, yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle Cengiz Ek’e ait iki katlı evin tahliyesine karar verdi.


Ek ailesi fertleri, birkaç eşyasını aldığı evi boşaltıp, oğlunun evine yerleşti. Ön incelemelerin tamamladığı mahallede, AFAD ekipleri tarafından rapor hazırlanması bekleniyor.


‘ÖNCE SESLER GELDİ, SONRA DUVARLAR YIKILDI’


Evinde çatlaklar oluşan ev sahibi Cengiz Ek, önce bahçesinde küçük çatlakların oluştuğunu ve bu çatlakların zamanla büyüdüğünü belirtti.

Ek, “Çatlakla birlikte su kaynağı çıktı, bu suyun kaynağı ise 100 metre ilerde. 2- 3 gün sonra ise evden sesler gelmeye başladı. Evimin merdiveni çöktü, duvarlar yıkıldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgündem  samsun