UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GALATASARAY BAŞKANI MUSTAFA CENGİZ: F.BAHÇE’DEN 6 YEDİK AMA…

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

GALATASARAY BAŞKANI MUSTAFA CENGİZ: F.BAHÇE’DEN 6 YEDİK AMA…

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yayıncı kuruluşun yayınında soruları yanıtladı.

 

Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

 

Galatasaray, Süper Kupa'dan bu yana, Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin ve Galatasaray'ın adını tüm dünyaya adını duyurmuştur. Emeğin bedelini ödemezseniz ki beIN Sports bir değer yaratıyor. Kesinlikle korsanla mücadele edilmeli. Geçen yıl 7 yaş grubunun 5'inde şampiyon olduk. Altınordu bir tanesinde, Trabzonspor bir tanesinde oldu. Bu vesileyle altyapı sorumlularımızı ve teknik ekibimizi gönülden kutluyorum. Bunlara saha yetmiyor. Türk futbolundaki en büyük sorun bu.


'FLORYA ALDIĞIMIZIN 5-6 KATI'


Kemerburgaz, Riva ve Florya yapışık 3 kardeş gibi. Florya'yı verdiğimiz bedelin üstünden aldık. Florya şu anda aldığımız değerinin 5-6 katı ancak bu alan bize yetmiyor. Bizim 8 alt yaş altyapı takımımız var.

İlk kez, çıplak gelirde artıya geçtik. Bu çok önemli, Galatasaray tarihinde yok. UEFA, 147 milyon Euro zarar etmemize rağmen bizimle 4 yıllık anlaşma yaptı. Yaş ortalaması 70 olan jüriye 2.5 saat sunum yaptık. Bizleri dinlerken tuvalete bile gitmediler.


'SİZ 100 YIL DEVLET DESTEĞİ ALACAKSINIZ, SONRA...'


Siz 100 yıl devlet desteği içinde varlık sahibi olacaksınız, sonra devlet destekliyor, nemalanıyor diye insanlara çatacaksınız. Böyle bir şey olmaz!


'BİR KULÜBÜMÜZ ÇIKIYOR, LİMİTİMİ ARTTIR DİYOR'

 

31 Aralık'ta TFF herkesin limitlerini açıkladı. 31 Aralık'tan sonra bir kulübümüz çıkıyor, 8 Ocak tarihinde tekrar başvuruyor, benim limitimi artır diyor. 33 milyon arttılıyor, o da yetmiyor. 17 Ocak'ta bir 26 milyonluk ek daha var. O kulübe müthiş rahatlama getiriyor bu karar. Bir daha başvuruyorlar, o da esastan reddediliyor. 49 milyon TL ile puan silme, para cezası gibi cezalar erteleniyor..


'LAFLA ŞEFFAFLIK OLMAZ, TFF BUNUN CEVABINI VERSİN!'


İstanbul'daki bir diğer büyük kulübümüz de başvurdu, olmadı, karara saygı duyacağız dediler. Lafla şeffaflık olmaz. Ben dürüstüm demekle dürüst olunmaz. TFF bunun cevabını versin, TFF haksız, böyle bir arabesk tutum yok!


'GALATASARAY BUNU YAPSAYDI...'


Galatasaray bunu yapsaydı eğer TFF, tüm cezaları vermişti... Peki, neden diğer takımlar için bunlar uygulanmıyor?


NİHAT ÖZDEMİR'İN GÖREVİ BIRAKACAĞI İDDİALARINA YORUM


Mükemmeli bulmak mümkün değil, bir adayım yok. Çok zor bir görev, ateşten gömlek, hangi takımı tutarsanız tutun. Kutsal bir görev bu. Nihat bey başkandır. Futbolu yönetmek hakemler için de zor. Futbolu yönetenlere dirayet diliyorum. Eşit davranmak çok önemli"


ANLAŞMA YAPTIK, HANIMI GELMEDİ


2 Ocak'ta bir stoper ile anlaşma yaptık, kulübüyle de anlaştık ama futbolcunun hanımı bu transferi istemedi. Biz ne yapalım şimdi? Stoper transferi için çok uğraştılar ama teknik kadromuz Donk ve Ahmet Çalık'tan daha iyi bir futbolcunun gelmesi gerekti. Donk ve Ahmet Çalık'ın üstünde bir futbolcuyu FFP mali kriterleri içerisinde bulamadık


FENERBAHÇE'DEN 6 YEDİK AMA...


20 yıldır Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenemiyoruz, bu bize müstehak mı? Diyenler olabilir ama bence değil. Son maç iyi gidiyordu ama sağ olsun bir faul. Oluyor tabii bunlar. Altı da yedik ama o sene şampiyon olduk

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfenerbahçe  spor