UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN: KARŞILIĞINI VERDİK MİSLİYLE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'deki hain saldırıya ilişkin "Kalleş saldırıda şehit olan 4 askerimize Allah'tan rahmet yakınlarına, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Karşılığını verdik misliyle vermeye devam edeceğiz. Operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız." dedi.

ERDOĞAN: KARŞILIĞINI VERDİK MİSLİYLE  VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

(İdlib'deki hain saldırı)

Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız.

(Ukrayna ile ticaret anlaşmaları)

Dış ticarette destan yazmaya devam ediyoruz. Sayın Zelenskiy ile ticareti 10 milyar dolar hedefliyoruz. Ülkelerimiz arasında serbest ticaret anlaşması imzalayı hedefliyoruz.

Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadık, tanımayacağız. Ukrayna ile yakın ilişkimizin önemli bir boyutu da Kırım Tatarlarıdır. Ziyaretimizin hayırlı sonuçlar doğurmasını niyaz ediyorum.

(Yeni bir harekat olacak mı?)

Şu anda zaten hareket devam ediyor. 40'a yakın nokta hedefte. İlk belirlemelere göre 30-35 civarında karşı tarafta etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Fakat durmak yok aynı şekilde operasyon devam etmektedir. Sessiz kalmamız mümkün değil, cevabını veriyoruz.

F-16'larla belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor.

Rusya'ya 'operasyonda muhatabımız rejim' mesajı veriyoruz.

Dışişleri Bakanımız zaten görüşme yapmıştı. Süreçte istediğimiz neticeyi alamazsak kendi muhatabımla görüşmek suretiyle işin ciddiyetini kendilerine ileteceğiz. Arazide generallerimiz var. Generallerimiz sık sık görüşmeyi yapıyor.

(Trump'ın sözde 100 yıl anlaşması)

Planla ilgili gerek Cuma günü gerekse daha önce yaptığım açıklamalarda bunun işgal planı olduğunu açıklamıştık. Ben bu yapılan açıklamadan öte buradan bizim çıkardığımız bazı başlıklar var ki bunlar önem arz ediyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERerdoğan  cumhurbaşkanı erdoğan  idlib