UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİR “CORONA VİRÜSÜ” HAMLESİ DAHA

Rusya, Corona virüsünün yayılmasıyla ilgili yaşanan durumdan dolayı 3 Şubat 2020 tarihinden itibaren Çin ile tüm demiryolu seferlerini askıya alma kararının alındığını belirtti.

BİR “CORONA VİRÜSÜ” HAMLESİ DAHA

Rusya Demiryolları (RZD) tarafından yapılan açıklamada, yeni Corona virüsünün Rusya'ya girmesini önleme amacıyla 3 Şubat 2020 tarihi Moskova saatiyle 00.00'dan itibaren Çin ile tüm demiryolu seferlerinin yeni talimata kadar askıya alındığı ifade edildi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Moskova'dan yola çıkan doğrudan Moskova-Pekin treninin Çin'e girmeyeceği, son durağın Zabaykalsk kenti olduğu kaydedildi. Böylelikle Rusya ve Çin arasında demiryolu ulaşımı tamamen durdu.

31 Ocak'ta, Moskova ve Pekin arasındaki doğrudan tren seferleri hariç Rusya ve Çin arasındaki demiryolu taşımacılığına kısıtlama getirilmişti. Geçen Cuma günü, Rusya'nın Zabaykalsk ve Tümen bölgelerinde ilk iki vakanın tespit edildiği, her iki hastanın Çin vatandaşı olduğu bildirilmişti. Rusya, Moğolistan ile sınırdaki bazı sınır kapılarını Çin vatandaşlarına kapatmıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrusya  corona virüsü  demiryolu