UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

LİDER’E AĞIR DARBE

Ligde liderlik koltuğunda oturan Demir Grup Sivasspor, Gaziantep deplasmanında hiç beklemediği farklı bir yenilgi aldı.

LİDER’E AĞIR DARBE

Süper Lig’in 20. haftasında Gaziantep FK, sahasında lider Demir Grup Sivasspor’u konuk etti. Rakibini 5-1 mağlup eden Gaziantep FK, büyük bir sürprize imza attı. Kırmızı-siyahlı ekibin yeni transferi Maxim, ilk maçında iki gol birden atarak galibiyete büyük katkı sağladı.

Maça hızlı başlayan Gaziantep FK, henüz 4. dakikada Maxim ile öne geçti. Rumen futbolcu, ceza sahası dışından yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gole 31. dakikada Hakan Arslan ile karşılık veren Demir Grup Sivasspor’un sevinci 8 dakika sürdü. 39. dakikada sahneye çıkan Muhammet Demir, Maxim’in taşıdığı topta ilginç bir gole imza attı. Maxim pasında araya girmeye çalışan savunmanın müdahalesi sonrasında koşarken Muhammet’in ayağına çarpan top ağlara gidince, ev sahibi ekip bir kez daha öne geçti. 44. dakikada ise Maxim, yine ceza sahası dışından yaptığı vuruşla şık bir gole imza attı ve takımının soyunma odasına 3-1 önde girmesini sağladı.

İkinci yarıda rakibi karşısında baskısını arttıran Demir Grup Sivasspor, yakaladığı fırsatlarda kaleci Günay’ı geçmeyi başaramadı. Maçın 78. dakikasında sahneye çıkan Diarra, Gazintep FK’nin dördüncü golünü ağlara bıraktı. 86. dakikada Kenan Özer, ceza sahası dışından yaptığı şık vuruşla farkı dörde çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 5-1 sona erdi.

Geçtiğimiz hafta sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor’dan bir puanı uzatmalarda kurtaran Demir Grup Sivasspor, Gaziantep deplasmanında etkisiz bir görüntü sergiledi.

İki haftada 4 puan kaybeden 41 puandaki Demir Grup Sivasspor, Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkının ikiye inmesine engel olamadı. Maç eksiği bulunan Trabzonspor ise liderle arasındaki puan farkını üçe indirmiş oldu.

Lider karşısında net bir galibiyete imza atan Gaziantep FK, üç maçtır süren galibiyet hasretine son verdi. Puanını 27 yapan Gaziantep FK, maç fazlasıyla 9. sıraya yükseldi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsivasspor  gaziantep fk  lider  süper lig