UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA İÇİN 3 İLAÇ ÖNERİSİ

Çin'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 304'e, virüs bulaşan kişi sayısı 14 bin 380'e yükselmişken, Rusya Sağlık Bakanlığı, Wuhan'da ortaya çıkan ölümcül salgından korunmak için üç farklı ilacın alınması gerektiğiyle ilgili bir liste yayımladı.

CORONA İÇİN 3 İLAÇ ÖNERİSİ

Rusya Sağlık Bakanlığı Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ölümcül koronavirüsten korunmak için üç farklı ilacın alınması gerektiğiyle ilgili sağlık çalışanlarına tavsiye niteliğinde bir liste yayımladı.

Rusya Federal Servisi Tüketici Hakları Koruması ve İnsan Refahı ile birlikte yapılan çalışma koronavirüsten korunmak ve tedavi etmek için "geçici rehber" niteliği taşıyor.

Açıklamada hap şeklinde alınan ilaçların koronavirüse yakalanan yetişkinlerin tedavisine yardım ettiği belirtiliyor.

Listedeki ilaçlar Ribavirin, Lopinavir ve bağışıklık sistemini güçlendiren Ritonavir Recombinant beta-1b olarak sıralanırken, doktorlar için tedavi süresi ve ilaçların dozajıyla ilgili bazı bilgiler de yer alıyor.

Euronews'un aktardığına göre tavsiye edilen ilk ilaç olan Ribavirin daha önce Çin ve Singapur gibi ülkelerde SARS virüsü tedavisi için kullanılmıştı.

Listede bu ilacın dikkatli bir şekilde kullanılması gerektiği, zira kansızlık (anemi) ve hipoksemi (oksijen yetmezliği) gibi yan etkilere neden olabileceği belirtiliyor. Listedeki ikinci ilaç olan Lopinavir'in ise koronavirüs hastalarında görülen yüksek, şiddetli ve sık görülen ateşlenme durumunu azalttığı ve üçüncü ve son ilacın ise HIV virüsünü tedavi ettiği belirtildi.

Rusya Sağlık Bakanlığı ayrıca çocuk ve gençlerin koronavirüse yakalanma riskinin daha az olduğunu, Wuhan'daki koronavirüs hastalarının yaş ortalamasının 41 olduğunu ifade etti.

Bunun yanında koronavirüsün özellikle 60 yaş ve üzerindeki hastalarla daha şiddetli etki gösterdiği de açıklamada yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Rusya Devlet Duması Eğitim ve Bilim Komitesi Başkan Yardımcısı Gennadiy Onişenko da, Rusya'da Çin'den yayılmaya başlayan koronavirüsü tedavi edebilecek yaklaşık 30 ilaç bulunduğunu söylemişti.

Rusya Bilimler Akademisi Rektörü Aleksandr Sergeyev de, marta kadar küresel salgın oluşabileceği uyarısında bulunmuştu.

Rusya Devlet Duması Eğitim ve Bilim Komitesi Başkan Yardımcısı Gennadiy Onişenko, "Toplumumuzu rahatlatmak için mevcut ilaçların yaklaşık 30'unun bu virüsü tedavi edebileceğini söylemek isterim. Bunların 12'sini AIDS tedavisinde kullanıyoruz" demişti.

Şu anda bilinen 39 koronavirüs türü bulunduğuna dikkat çeken Onişenko, yeni koronavirüse karşı aşının virüsün yayılmasının yavaşlayacağı önümüzdeki sezonda hazır olacağını belirterek, panik için bir neden bulunmadığının altını çizdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERçin  rusya  corona  virüs