UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN KOCA: YOLCULARIMIZIN HİÇBİRİNDE HASTALIK BELİRTİSİ YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vuhan'dan tahliye edilen vatandaşların Ankara'ya inmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca'nın konuşmasından satır başları şöyle;

BAKAN KOCA: YOLCULARIMIZIN HİÇBİRİNDE HASTALIK BELİRTİSİ YOK


Dün öğlen saatlerinde hareket etmiştir ve Bilim Kurulumuzun da önerileri doğrultusunda sağlık ekibiyle birlikte yola çıkılmıştır. Toplam 42 yolcu gelmiştir. Alınması gerekenler bütün tedbirler alındı. Enfeksiyon hocamız olan İrfan Hocamızla telefon görüşmesi yaptık. Yolcularımızın hiçbirinde hastalık belirtilerinin olmadığını belirtti. Komutan, asker ve pilot arkadaşlarımızla da görüştüm. Pilotların da bu süreçte herhangi bir sorun yaşamadığını özellikle ifade ettiler. Getirdiğimiz 42 vatandaşımızla ilgili hasta kabulu yapılmayan ve sadece bu yolcularımıza kullanılmak üzere bir hastanemizi organize ettik. 


Şu an bildiğimiz şekliyle hiçbir ülke getirdiği vatandaşlarını hastane ortamında takip etmedi. Bu anlamda her hastayı bir odada 14 günlük zaman sürecinde takipleri yapılacak. Bütün hizmetlerin tek kullanımlık mazlemelerle yapılacak. Burada hizmet verecek sağlık personelimiz içinde tüm tedbirler alınmış oldu. DSÖ acil durum ilan etmeden önce ülke olarak tüm tedbirleri önceden aldık. Olaya ciddiyetle yaklaştığımızın altını çizmek istiyorum. Bugüne kadar hiçbir coronavirüs teşhisi konan hastamız olmadı. Çapa Hastanesi'nde 6 yaşındaki Çin'li çocuktan alınan numunelerde negatif çıktığını duyurmak istiyorum. Bu Bilim Kurulu hergün bir araya gelerek alınması gereken tedbirleri alacak bu süreci birlikte sürdüreceğiz. Şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşıyoruz. Birazdan hastane ortamına yerşeltikten sonra orada alınması gereken tedbirleri yerinde görmüş olacağız.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgündem  sağlık bakanı  virüs