UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD’DEN CORONA VİRÜSÜ KARARI

Trump yönetimi, Corona virüsü nedeniyle ABD’de halk sağlığı açısından acil durum ilan etti. Öte yandan ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Sekreteri Alex Azar, Çin'in Hebei eyaletinden gelen yabancı ülke vatandaşlarının 14 gün karantinada tutulacağını açıkladı. Azar, Çin'den Amerika'ya yapılacak uçuşların sınırlandırılacağını da söyledi.

ABD’DEN CORONA VİRÜSÜ KARARI

Corona virüsünün çok hızlı bir şekilde yayıldığını ifade eden Azar, virüsle alakalı birçok bilinmeyen noktanın olduğunu söyledi.

ABD’li yetkililer, Çin’den tahliye edilen 200 ABD vatandaşının, 14 gün boyunca zorunlu olarak karantina altına alındığını duyurdu.

Reuters’ta yer alan habere göre, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield, ABD’de teyit edilmiş 6 Corona virüsü vakası olduğunu, 191 kişinin de gözlem altında tutulduğunu söyledi.

Amerikalı sağlık yetkilileri, Corona virüsünün insandan insana geçtiği ABD'deki ilk vakanın Chicago'da görüldüğünü açıklamıştı.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Corona virüsü nedeniyle Çin’de bugüne kadar 213 kişi hayatını kaybetti, 9 binden fazla kişi karantina altına alındı. En az 25 ülkeye sıçradığı belirtilen virüs, en sonra Rusya, İngiltere, İsveç ve İtalya’da görüldü.

CORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Corona virüsleri, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüstür. Nadiren bazı durumlarda, bilim insanları corona virüslerinin “zoonotik” olduğunu belirtiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre; “zoonotik” ifadesi, virüslerin hayvandan insana geçebileceği anlamına geliyor.

CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Corona virüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor.

MERS ve Sars gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı corona virüsleri olduğu biliniyor.

CORONA VİRÜSÜ NASIL YAYILIYOR?

Corona virüsleri insanların hayvanlara temasıyla yayılabiliyor. Virüsün insandan insana geçmesi ise bir kişinin virüsle enfekte olmuş bir kişinin salgısıyla temasıyla gerçekleşiyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERabd  corona virüsü  acil durum