UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRK BAYRAĞINI YIRTAN YUNAN VEKİL İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Türk Bayrağı'nı yırtan Yunan vekil hakkında soruşturma başlatıldı

TÜRK BAYRAĞINI YIRTAN YUNAN VEKİL İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu tarafından Brüksel’de gerçekleştirilen "Yunan Adalarında İnsani Durum" toplantısında Avrupa Parlamentosu üyesi ve Yunanistan Milletvekili Loannis Lagos’un Türk bayrağını yırttığı anımsatıldı. Açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Lagos hakkında "Türk bayrağını alenen aşağılama" suçundan res'sen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN LAGOS'A SERT TEPKİ!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Bayrağı'nı yırtan Yunan vekil Ioannis Lagos'a sert tepki göstererek "Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa'nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa İslam karşıtlığı ile ırkçılığa artık dur demeli" açıklamasını yapmıştı.

YUNAN VEKİLDEN BÜYÜK PROVOKASYON!

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) konuşan Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisinin eski üyesi bağımsız AP milletvekili Ioannis Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz." diyerek kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtarak büyük bir provokasyona imza atmıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13