UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“CORONAVİRÜS” İDDİALARI KAN DONDURDU

Kısa sürede 132 kişinin hayatını kaybettiği 'coronavirüs'le ilgili ortaya atılan son iddia kan dondurdu.

“CORONAVİRÜS” İDDİALARI KAN DONDURDU

Wuhan'da hayatını kaybeden 132 kişiden sonra ülkenin Pekin, Şangay ve Guanzo şehirlerinde durumu yoğun bakım servislerinde kritik seviyede 1370 kişinin bulunduğu bu kişilerin hayata tutunmasının da çok zor olduğu ve bu hastalardan ümidin kesildiği öğrenildi.

YENİ HASTANE GÜNLER İÇİNDE BİTECEK

Öte yandan, bin kişilik Wuhan'daki hastanenin de inşasının birkaç günde bitmesi hedefleniyor.

Çin resmi kaynakları iyileşen 124 kişinin hikayelerine ekranlarda yer vererek halkına moral aşılamaya çalışıyor. Ancak büyük şehirlerde sokağa çıkanların sayısı azaldı, bazı bölgelerde gıda eksikliği baş göstermeye başladı.

TÜRKİYE 2.5 MİLYON TURİST BEKLİYORDU

Türk Hava Yolları'nın 5 Şubat'tan itibaren seferlerini yolcu bulunmadığı gerekçesiyle minumum seviyeye indireceği Çin'den Türkiye 2020 yılında 2.5 milyon kişinin, turist olarak ülkemize gelmesi planlanıyordu.

Mevcut turist gelişi devam ederken, haftalar itibariyle rezervasyon iptalleri ile bu rakamı 5 de bir seviyesine düşmesi bekleniyor.

AVUSTURALYA'DAN KRİTİK KARAR

Avusturalya 600 vatandaşını Çin'den tahliye etme kararı aldı. Çin'den Avusturalyalıları alacak olan uçaklar, bu kişileri Cristmist adalarında bir müddet karantinada tutup Avusturalya'ya sokacak.

Türkiye'den sonra Fransa, İngiltere, Almanya'da kendi vatandaşlarını Çin'den tahliye edecekler.

RUSYA SINIRI KAPATIYOR

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, başkent Moskova’da gerçekleştirilen kabine toplantısında, yeni tip koronavirüs sebebiyle alınacak önlemleri değerlendirdi.

Buna göre Rusya, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Çin’le sınırını kapatma ve Çin vatandaşlarına vize sınırlaması getirme kararı aldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcoronavirüs  çin  wuhan  pekin