UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL’UN DUYGU HARİTASI ÇIKARTILDI

Seyahat tercihlerinde ruh haline göre hareket etmek isteyenlere seçim olanağı sağlayan "CheckFeel" (Duygu Atlası) telefon uygulamasıyla İstanbul'daki mekanların duygu haritası çıkartılıyor.

İSTANBUL’UN DUYGU HARİTASI ÇIKARTILDI

Ruh Sağlığı Derneği; psikiyatri, psikoloji, pedagoji gibi ruh sağlığıyla ilgili branşlarda hizmet vermek, uzman ve öğrencilere yönelik çalışmalar yürütmek üzere, toplumun ruh sağlığını güçlendirmek amacıyla 2011'de faaliyetlerine başladı. İstanbul'un en hüzünlü, en eğlenceli ve en romantik mekanlarını tek bir uygulamada birleştiren "Duygu Atlası", kullanıcılarına hem yer bildirimi yapma hem de bulundukları yerin kendilerine hissettirdiği duyguyu ifade edebilme fırsatı sunuyor.

Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan, İstanbul'da pilot olarak uygulanan ve 10 bine yakın kullanıcıya ulaşan uygulamayla 150 bine yakın mekanda duygu paylaşımı yapıldı. Buna göre, İstanbul'un en huzurlu yeri Eyüpsultan, en hüzünlü yeri Karacaahmet, en heyecanlı yeri havalimanı, en romantik yeri Kız Kulesi oldu.

"Duygu Atlası"yla İstanbul'daki mekanların duygu haritası çıkarılarak, kişilerin hissetmek istedikleri duyguyu en iyi yansıtan adreslere "duygu turizmi" gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Türk Hava Yolları ve Turkcell iş birliğiyle hazırlanan uygulama, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından destekleniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERistanbul  galata kulesi  beyoğlu  seyahat