UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONAVİRÜS KORKUSU BUNLARI DA YAPTIRDI

Gelen son dakika haberine göre, tüm dünyaya korku salan koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle can kaybı 170’e ulaştı. Virüsten etkilenen kişi sayısı da 7 bin 711’e yükseldi. Her geçen gün hızla artan bu sayılar tüm dünyaya korku salarken, Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklaması da son derece tedirgin ediciydi.

CORONAVİRÜS KORKUSU BUNLARI DA YAPTIRDI

"Tüm dünyanın tetikte olması gerektiğini" vurgulayan açıklama sonrasında marketlerde raflar bomboş kaldı. Maske takamayanlar pet şişelerle virüsten korunmaya çalıştı. Sokaklar bomboş kalırken, Çin'de futbol maçlrı da iptal edildi. İşte tüm gelişmeler...

Çin’de ülke genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle can kaybı 170’e, virüs bulaşan kişi sayısı 7 bin 711’e yükseldi. Salgından etkilenen kişilerden 1370’inin durumunun ağır olduğu açıklanırken, virüs taşıdığı şüpheli olan kişi sayısı da 12 bin 167 olarak güncellendi.

Koronavirüs teşhisi konulan kişilerle temas ettikleri gerekçesiyle müşahede altına alınanlar da 81 bin 947 oldu. Her geçen gün artan bu sayılar tüm dünyaya korku salarken, Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklaması da son derece tedirgin ediciydi.

DSÖ, koronavirüs salgını konusunda "tüm dünyanın tetikte olması gerektiğini" kaydetti. DSÖ Acil Durum Komitesi Başkanı Dr. Michael Ryan, Çin'in salgın konusunda attığı adımlardan övgüyle söz ederek "Büyük zorluklarla karşı karşıyayız, ama atılan adımlar büyük oldu" dedi.

DSÖ salgınının küresel bir tehdit oluşturup oluşturmadığını değerlendirmek üzere İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde yarın yeniden toplanacak. Örgüt geçen hafta da toplanmış fakat acil durum ilan etmeme kararı almıştı.

Dünyayı salgınla ilgili endişe sararken, ülkeler Wuhan'daki vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçti. Singapur ve Endonezya da vatandaşlarını tahliye edecek ülkeler arasına girdi. Singapur'dan yapılan açıklamaya göre, 92 vatandaşı taşıyacak olan uçak, bugün Çin'den kalkacak.

Endonezya da vatandaşlarını Wuhan'dan kalkacak olan uçakta ülkelerine getirecek. Endonezya'ya getirilen vatandaşlar, tedbir amaçlı olarak 14 gün karantinada tutulacak.

Yeni Zelanda da vatandaşlarını Wuhan'dan tahliye edecek. Vatandaşları ülkelerine götüreek olan uçağın 300 yolcu kapasiteli olduğu bildirildi.

Birleşik Krallık da vatandaşlarını tahliye edeceğini açıklamıştı ancak Çin'den izin çıkmayınca 200 kadar Birleşik Krallık vatandaşı mahsur kaldı.

Çin genelinde yüz maskesi kullanmak zorunlu hale getirildi, insanlar salgına yakalanmamak için maskelerle gezmeye devam ediyor ancak maske bulamayan vatandaşlar, virüsten korunmak için tuhaf yollar seçiyor.

Twitter'da paylaşılan görüntüler, insanların kafalarında plastik pet şişelerle gezdiğini ya da bedenlerinin etrafına plastik poşetler geçirdiğini gösteriyor. Bir taksici ise ön koltuk ve arka koltuğu kartonla ayırmış.

Hong Kong'dan gelen görüntülerde ise marketlerin neredeyse yağmalandığı, rafların bomboş kaldığı görülüyor. Bu arada Çin'e bağlı yarı özerk Hong Kong yönetimi de bir dizi önlem açıkladı ve iki ülke arasındaki geçişleri sınırladı. Çin ile Hong Kong arasındaki uçak seferleri yarıya indirildi, Çin anakarasına yapılacak seyahatlere izin verilmeyeceği de duyuruldu.

Öte yanan Çin'in futbol federasyonu da Çin Süper Ligi de dahil olmak üzere ülke çapındaki bütün futbol maçlarının askıya alındığını açıkladı.

Karantina altındaki Wuhan'daki bomboş sokakların fotoğrafları, uluslararası haber ajansları tarafından servis ediliyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcoronovirüs  koronovirüs  salgın  sars  çin  hastalık