UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HAFTER’ GÖZDAĞI

Türk donanmasına ait 4 fırkateyn, dün Trablus açıklarında 30 düzensiz göçmenin kurtarılmasını sağladı. Göçmenler, daha sonra Libya Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edildi.

HAFTER’ GÖZDAĞI

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile yapılan güvenlik ve askeri işbirliği anlaşması uyarınca bu ülkeye askeri desteğini artıran Türk Silahlı Kuvvetleri, saldırılarını artıran darbeci Hafter güçlerine karşı önemli bir gözdağı verdi.

Türk donanmasının bir süredir bölgede olduğu bilinen 4 fırkateyni dün Libya kıyılarında görüntülendi.

Deniz Kuvvetleri’nin gözbebekleri TCG Gökova, TCG Göksu, TCG Gaziantep, TCG Gediz fırkateynleri ile TCG Yaray Kudret Güngör akaryakıt gemisinden oluşan Türk Deniz Görev Grubu, Trablus açıklarında görüldü.

Orta Akdeniz’de ‘Akdeniz Kalkanı Harekâtı’na doğrudan destek ve NATO’nun ‘Deniz Muhafızı Harekâtı’na yardımcı destek faaliyeti icra eden savaş gemileri, Libya açıklarında batma tehlikesi yaşayan bir bota da müdahale ederek 30 düzensiz göçmenin kurtarılmasını sağladı. Bota müdahale eden Türk denizcileri, yardım ve tıbbi destek sağladığı göçmenleri Libya Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim etti. SAT komandolarının düzensiz göçmen harekâtı, Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından da duyuruldu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13