UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MEME KANSERİNDEN KORUNMAK İÇİN MUTLAKA TÜKETİN

Kalsiyum, protein, B vitaminleri, potasyum ve magnezyumdan zengin olan yoğurttan günde 2 su bardağı tüketmek, meme kanserini önlüyor.

MEME KANSERİNDEN KORUNMAK İÇİN MUTLAKA TÜKETİN

Medical Hypotheses dergisinde yayınlanan yeni bir bilimsel makalede, özellikle diş eti iltihabına yol açan bakteriler başta olmak üzere meme süt kanallarında soruna neden olan çeşitli bakteri ve toksinlerin, meme kanserini tetikleyebileceği ancak günlük yoğurt tüketiminin meme kanseri riskini azalttığı açıklandı.

Pempenar.com’un haberine göre: Makaleyi değerlendiren Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Hakan Karagöl, tam bir probiyotik olan ve içinde kalsiyum, protein, B vitaminleri, potasyum ve magnezyum gibi birçok vitamin ve mineral bulunduran yoğurdun meme kanseri gelişimini önlemenin yanı sıra kalp sağlığı, kemik sağlığı, bağışıklık sisteminin korunmasında da faydalı olduğunu söyledi.

Yoğurt, kefir gibi günlük süt ürünlerinin tüketimi ile kanser gelişiminin önlenip önlenemeyeceğini inceleyen pek çok çalışma yapıldığını belirten Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, bu çalışmalarının sonuçlarının 2 büyük araştırmada değerlendirdiğini söyledi.

Prof. Dr. Karagöl, sözlerine şöyle devam etti: “Bunlardan biri, 1 milyon 566 bin 940 kişiyi inceleyen 22 çalışmanın sonuçlarını değerlendiren Zangve ve arkadaşlarının yaptığı, 2015 yılında yayınlanan bir araştırmadır. Bu araştırmada, 400 gram ve üzerinde günlük yoğurt tüketiminin, meme kanser gelişimini yüzde 10’a yakın oranda azalttığı, hatta bu azalmanın Asya ülkelerinde yüzde 27 oranında olduğu belirlenmiştir.

Diğer bir araştırma ise Dang ve arkadaşlarının yaptığı, 2011 yılında yayınlanan, 18 çalışmada incelenen 1 milyon 63 bin 471 kişiden elde edilen bilgilerin değerlendirildiği incelemedir. Bu bilimsel yayında da, fazla süt ürünü tüketenlerde az tüketenlere göre yüzde 15’lik meme kanseri azalması tespit edildiği bildirilmiştir. Bu bulgular ışığında günlük 2 su bardağı yani 500 gram yoğurt tüketilmesi, meme kanserini önlüyor diyebiliriz.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMEME KANSERİ  YOĞURT  KANSER