UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE’DE BİR SONRAKİ DEPREM…

Depremle ilgili araştırmalar sürerken ünlü deprem profesörü Ercan'dan son dakika uyarısı geldi.

TÜRKİYE’DE BİR SONRAKİ DEPREM…

Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Elazığ ve Malatya'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki korkunç depremin üzerinden 4 gün geçmesinin ardından Manisa Kırkağaç'ta meydana gelen deprem sonrası yaptığı açıklamada Türkiye'de bir sonraki depremin nerede olabileceğine ilişkin bilgiler sundu. Prof. Dr. Ercan, büyük şiddette bir depremi çok eski yıllarda yaşayan Balıkesir, Türkiye'de bir sonraki depremin yaşanacağı yer olabileceğini söylerek, Balıkesir ve çevre bölgelerde yaşayan vatandaşlara ve yetkililere uyarıda bulundu.

 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bugün saatler 14.26'yı gösterdiğinde Manisa - Kırkağaç'ta meydana gelen depremden sonra Kırkağaç ilçesine yakında bulunan diğer bir bölge ile ilgili de ikazlarda bulundu. Prof.Dr.Ercan'ın, yaptığı açıklamada şu detaylara değindi...

 

"7 ile 9 km derinde granit katmanı içinde olan M4,8-M5,1 ilk deprem yaklaşık 4 km'lik bir kırık oluşturmuştur. Kırık düzlemi çalışmalarına göre sağ doğrultu atımlı bir kırık işlemiştir. Bu bölgede kırıklar küçük olduğundan büyük depremler üreterek bir vuruşta gerginliği boşaltamamaktadır. Depremlerle depremcikler Akhisar'ın kuzeyinde, Balıkesir yolu boyunca uzanan iki ana kollu kırıklar boyunca birbirleriyle birleşir biçimde oluşmaktadır. Son depremle birlikte kırılma, Balıkesir/Sındırgı dolayında Simav kırığıyla kesim yerine ulaşmıştır."

 

Türkiye'de meydana gelecek olası depremin merkez üssüne ilişkin yaptığı açıklamada Balıkesir'in Sındırgı ilçesi muhtemel hedef olduğunu belirten ünlü uzman, Söz konusu depremin meydana gelebilecek olduğu bölgede en son büyük depremin 1969 yılında yaşandığını belirtti.

 

M6,1 depreminin meydan geldiği yıldan bu yana biriken fay gerginliğinin ancak ve ancak M6'dan büyük şiddette bir depremle birlikte boşalacağını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölgedeki bu fay gerginliğinin her an bir depremle ortaya çıkabileceğini ve bu durumun şaşırtıcı bir nitelikte olmadığını hızla tedbir alınması gerektiğini belirtti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdeprem