UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KORKULAN OLDU! TÜRKİYE'DEN UYARI GELDİ: GİTMEYİN!

Son dakika haberine göre Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı sarsan koronavirüs nedeniyle dünya alarma geçti. Pekin'den de ölüm haberi geldi. Dünya resmen diken üstünde. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarına zorunlu olmadıkça Çin’e seyahat etmemelerini tavsiye etti. İşte koronavirüs olayındaki son gelişmeler...

KORKULAN OLDU! TÜRKİYE'DEN UYARI GELDİ: GİTMEYİN!

Çinli yetkililerden korkutucu bir açıklama geldi ve uzmanlar ülkede 3 bine yakın kişiye bulaşan yeni koronavirüsün kuluçka döneminde, yani hastalarda hiçbir belirti ortaya çıkmadığı dönemde de insandan insana bulaştığını açıkladı. Korkulan oldu ve Çin'in en büyük ikinci kenti olan Pekin'den ölüm haberi geldi.Türkiye'den de zorunlu olmadıkça Çin'e seyahat etmemeleri konusunda vatandaşlara uyarı geldi. İşte koronavirüsüyle ilgili yaşanan son gelişmeler.

 

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarına zorunlu olmadıkça Çin'e seyahat etmemelerini tavsiye etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Çin'in Hubey eyaletindeki Vuhan şehrinde zatürreye neden olan yeni koronavirüsün (2019-nCoV) ülke çapında kamu sağlığını tehdit eden boyuta ulaştığına dikkat çekildi.

Koronavirüs salgınıyla bağlantılı vaka sayısının artış eğiliminde olduğunun belirtildiği açıklamada, "Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça Çin'e seyahat etmemeleri, Çin'e seyahat etmeleri halinde başta Hubey eyaleti olmak üzere vakaların yoğun olarak görüldüğü bölgelerden uzak durmaları önemle tavsiye olunur." ifadesi kullanıldı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgündem  virüs