UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VİRÜS TÜM DÜNYAYA YAYILIYOR! TRUMP'TAN AÇIKLAMA

Dünyayı sarsan virüsle ilgili korkulan oluyor. Çin'in başkenti Pekin'den ilk ölüm haberi geldi. Çinli yetkililer ülkede, 80 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 binden fazla kişiye bulaştığını açıklamıştı. ABD Başkanı Trump, Koronavirüsle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Virüsle ilgili peş peşe açıklamalar gelirken, dünyada endişeli bekleyiş sürüyor.

VİRÜS TÜM DÜNYAYA YAYILIYOR! TRUMP'TAN AÇIKLAMA

Tüm dünyayı paniğe sokan virüsle ilgili sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çin'in başkenti Pekin'de yeni tip koronavirüsten ilk can kaybı yaşandı. ABB Başkanı Donald Trump, virüsle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

 

TRUMP: YARDIM TEKLİFİ ETTİK

 

Çin'e her türlü yardım teklifi ettikelrini açıklayan Trump, ' 'Çin ile çok yakın iletişim içerisindeyiz. ABD'de çok az vakaya rastlandı. Çin ve Başkan Xi'ye gerekli her türlü yardımı teklif ettik' ifadelerini kullandı.

 

Pekin Belediyesi Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, 8-15 Ocak tarihleri arasında Vuhan'da bulunan 50 yaşındaki bir kişiye başkente döndükten sonra 22 Ocak'ta 2019-nCoV teşhisi kondu.

 

PEKİN'DE İLK CAN KAYBI YAŞANDI

 

Hastanın teşhis koyulduğu günden bugüne kadar giderek kötüleştiği, solunum kabiliyetinin zayıfladığı ve tedavilere cevap vermeyerek hayatını kaybettiği ifade edildi.

 

Diğer yandan Pekin'de koronavirüsten etkilenen kişi sayısı 80'e ulaştı. Bunların 14'ünün durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

 

Bu arada "Ülke Geneli Yeni Tip Koronavirüs Salgını Anlık Gelişmeler" platformunun verilerine göre, (2019-nVoC) salgını nedeniyle ülke genelinde can kaybı 82'ye, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 2 bin 844'e yükseldi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtrump  virüs