UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD'DEN KORKUTAN TÜRKİYE HARİTA

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, depreminin salladığı yerleri gösteren harita yayınladı.

ABD'DEN KORKUTAN TÜRKİYE HARİTA

Merkez üssü Elazığ olan deprem kuzeyden güneye bütün Türkiye'yi sarsarken, Suriye ve Irak'ın geniş kesiminde de hissedildi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depreminin salladığı yerleri gösteren haritayı yayınladı.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde, yerin 10 kilometre derinliğinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman başta olmak üzere birçok ilde hissedildi. Sarsıntı Türkiye'nin kuzeyindeki Trabzon, Samsun, Giresun ve Artvin'den en güneydeki Hatay, Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa'ya kadar her yeri salladı.

DİKKAT ÇEKEN HARİTA

Deprem, Türkiye'nin güney komşuları Suriye ve Irak'ın geniş kesiminde de hissedildi. Sarsıntının etkileri Suriye'nin batısındaki Hums'tan Irak'ın ortasına kadar ulaştı. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi de depreminin salladığı yerleri gösteren bir harita yayınladı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERabd  elazığ  türkiye  suriye