UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DEPREMZEDE SİTEM ETTİ: BİZE HER ŞEY MÜSTEHAK!

Elazığ'da yaşanılan depremin ardından yapılan eleştirilere bir vatandaştan farklı bir yorum geldi.

DEPREMZEDE SİTEM ETTİ: BİZE HER ŞEY MÜSTEHAK!

Depremde evi yıkılan depremzede, yapılan eleştirilere tepki göstererek, 'Param var ama şu yaşadığım eve bakar mısınız? O kadar parayı toplayıp mezara mı götüreceğiz? Bize her şey müstahak' sözleriyle öz eleştiri yaptı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8'lik depremde 35 kişi hayatını kaybederken bin 607 kişinin de hastanelerde tedavileri devam ediyor. 76 binanın hasar gördüğü depremde, halk Kızılay'ın temin ettiği çadırlarda sabahlıyor. Depremden sonra yıkılan binalarla ilgili yapılan 'deprem önemlerinin yetersizliği' hakkında yapılan olumsuz eleştirilere evi yıkılan bir depremzededen tepki geldi.


"BU EVLERDE İNSAN YAŞAMAZ"

Depremde kaçmayı başaran vatandaş yıkılan evini göstererek, 'Oturduğumuz evlere bakın. İmkan dahilinde diyorlar. Herkesin imkanı var. Şahsen benim de var. Ama yaşadığım eve bakın. İnsan yaşamaz. Topladığımız paraları mezara mı götüreceğiz? Bize her şey müstahak' dedi.


İNCELEME BAŞLATILDI


Önceki gün saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından son dakika haberleri peş peşe geliyor. Depremde ölenlerin sayısı 35'e yükselirken yaralı sayısı bin 704 olarak açıklandı. Deprem sonrası provokatif yorum ve haberler için inceleme başlatıldı.


AFAD'DAN AÇIKLAMA


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 20.00 sıralarında yaptığı açıklamada, 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, 14'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde olan 599 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki müdahale faaliyetleri ile enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısı, 45'e yükseldi. Ne yazık ki hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 31 oldu. 1607 vatandaş ise depremden sonra hastanelere başvurdu" denildi. AFAD açıklaması sonrası dört cansız bedene daha ulaşıldı ve can kaybı 35'e yükseldi.


BAKANLAR BÖLGEDE


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'da arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Mustafa Paşa Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.


DEPREM BÖLGESİNE ÜCRETSİZ İLETİŞİM DESTEĞİ


Cep telefonu operatörleri Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom, Elazığ merkezli yaşanan deprem sonrasında bölgede yaşayan vatandaşlara ücretsiz internet ve konuşma tanımladıklarını duyurdu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgündem