UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EVİNDE ÜSTSÜZ GEZDİ

Evde üvey çocukları varken üstsüz gezen kadın, seks suçlusu olarak kayıtlara geçti, hapse girebilir.

EVİNDE ÜSTSÜZ GEZDİ

27 yaşındaki Tilli Buchanan, evde üvey çocukları varken evde üstsüz gezdiği için hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya.ABD'nin Utah eyaletinde yaşayan kadın, kocası ile birlikte evin garajında tamirat işleri yaptıktan sonra üzerini çıkardı.

Yorgun düşüp terlediği için üzerine çıkartan kadına, üvey çocukları tarafından "neden üstsüz gezdiği" sorusu yöneltildi. Kadın da çocuklara "babaları evde tişörtsüz gezebiliyorsa, kendisinin de aynı şekilde gezebilmesi gerektiği" yanınıtını verdi.

Yaşları dokuz, 10 ve 13 olan çocuklar, üvey annesileri polise şikayet etti. Böylece Tilli Buchanan ve çocuklar mahkemelik oldu.

Utah yasaları, kadınların göğsünün gözükmesi ahlaka aykırılık suçu kapsamında sayılıyor. Aktivistler ise kadın ve erkeklere sunulan özgürlüklerin farklı olması nedeniyle bu yasayı cinsiyetçi olarak tanımlıyor.Yargıç Kara Pettit, hükümetin çocukların ahlaka aykırı durumlardan korunması için özel bir çaba sarf ettiğini vurgulayarak onların sağlık ve ahlakının korunması gerektiğini söyledi.

Yargıç Pettit, savcılığın iddialarına hak vererek Utah yasalarının değiştirmesi talebini reddetti. Yargıç, Amerikan toplumunda kadınların göğsünün gözükmesinin ahlaka aykırı olarak algılandığını söyledi.

Tilli Buchanan'ın bu karara itiraz edip etmeyeceği henüz belli değil. Eğer itiraz etmezse kabahatler kanunundan yargılanacak ve suçlu bulunduğu takdirde, hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

27 yaşındaki kadın ayrıca 10 yıl boyunca cinsel suçlu olarak kayıtlara geçmek zorunda kalacak.

Buchanan'ın avukatı Randall W. Richards ise New York Times gazetesine yaptığı açıklamada "Eğer bir erkek üstsüz olarak gezebiliyorsa ve bu durum toplum tarafından kabul edilmişse, aynı özgürlük kadınlara da tanınmalıdır" diye konuştu.

Avukat Randall W. Richards, bu durumun bir dava konusu olmasını bile "saçmalık" olarak nitelendirdi. Eğer Tilli Buchanan, suçlu bulunur ve seks suçlusu olarak kayıtlara geçerse çocukların olduğu hiçbir ortama giremeyecek.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERüstsüz  üvey çocuk  mahkeme