UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANKARA’DA İŞKENCECİ TAHSİLAT ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Ankara’da, tefecilere olan borçlarını ödeyemeyen kişilerden işkence ile tahsilat yaptığı belirlenen çete, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi.

ANKARA’DA İŞKENCECİ  TAHSİLAT ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Başkentte tefecilerden aldıkları borcu ödeyemedikleri için işkence ve tehdide maruz kalanların şikayeti üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip 177 kişinin bu şekilde mağdur edildiğini tespit etti.

Bunun üzerine başlatılan ve yaklaşık 6 ay süren takip ve çalışmanın ardından belirlenen 30 ayrı adrese baskın düzenlendi.

Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında çete lideri K.F. ile adliyede görevli 1 katibin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler, evlerinde yere yatırılıp elleri kelepçelendikten sonra emniyete götürüldü. Operasyonda 2 tabanca, çok sayıda bıçak, mermi, POS cihazları, çek ve senetler, kredi kartları ve finansal dokümanlar elde edildi.

Çete üyelerinin, tefecilerden aldıkları borcu geri ödeyemeyen mağdurlara işkence yaparken kamera ile görüntü çektikleri, bu görüntüleri diğer mağdurlara izletip tehdit ederek tahsilat yapmaya çalıştıkları tespit edildi.

Şüphelilerin ayrıca tefecilere borçlanan kişilere zorla senet imzalattığı da ele geçirilen bilgisayar ve telefonların teknik incelemesinde belirlendi. Ayrıca, çetenin yönetici kadrosunda yer alan cezaevi firarisi O.K.'nın 17 yıl 3 ay kesilmiş hapis cezası ve 17 ayrı suç kaydının bulunduğu tespit edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlanan 22 şüpheli, gerçekleştirilen sağlık kontrollerinin ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERANKARA