UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÖKSÜRÜĞE ÇARE OLACAK GİZLİ TARİFİ BULDU!

Doktorasını moleküler tıp alanında yapan Dr. Hande Karagedik, küçükken öksürdüğünde içmesi için halasının çam ağacından yaptığı şurubu markalaştırdı.

ÖKSÜRÜĞE ÇARE OLACAK GİZLİ TARİFİ BULDU!

TÜBİTAK’tan da 200 bin TL'lik yatırım desteği alan Karagedik, "Bu şurubu çocuklar dahil her yaştan kişi ve diyabet hastaları da rahatlıkla kullanabilecek" diye konuştu.


Dr. Hande Karagedik, şurubun soğuk algınlığı ve gribin tedavisinde kullanıldığını söyledi. İçeriğinde hiçbir kimyasal madde bulunmadığının altını çizen Dr. Karagedik, bu yüzden şurubun rahatlıkla çocuklar dahil her yaştan kişinin ve diyabet hastaların da kullanabileceğini söyledi.

TÜBİTAK da destek verdi.


Halasının çam ağacından elde ettikleriyle yaptığı şuruba benzer ithal ürünler olduğunu söyleyen Dr. Karagedik, “Bu alanda tamamen dışa bağımlıyız. İthal edilmesine rağmen ürün çeşitliliği de yok. Yerli bir ürün olması çok önemli ve değerli. Gün geçtikçe genişleyen bir pazar mevcut” dedi.

Projesinin TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından da 200 bin TL değerindeki 1512 Teknolojik Sermaye Yatırımı desteği aldığından bahseden Dr. Karagedik, “Proje şu an Ar-Ge aşamasında ve önümüzdeki yıl seri üretime geçebilecek durumda. İlgisini çektiğimiz yatırımcılar var. Ne kadar kısa sürede yatırım alabilirsek o kadar erken ürünümüzü piyasaya sunabileceğiz" diye konuştu.


Türkiye’nin biyolojik olarak çok zengin bir ülke olduğunu da anlatan Dr. Karagedik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak bu zenginliği kullanabilecek bilgi ve teknolojiyi takip eden, buna uygun çalışmalar yürüten kişi sayısı çok az. Birçok projemiz var. Bu değerlerimizi korumak, ithal ürün bağımlılığından kurtulmak ve ülkemize gelir elde etmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERöksürük  gündem