UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PIRTIMPIRT YEMEĞİ NASIL YAPILIR? PIRTIMPIRT YEMEK TARİFİ

Pırtımpırt kim milyoner olmak ister yarışması ile adeta Türkiye’nin gündemine oturdu. Kayseri’ye özgü olan pırtımpırt yemeği nasıl yapılır? Pırtımpırt yemeğinin tarifini ve püf noktalarını haberimizde bulabilirsiniz.

PIRTIMPIRT YEMEĞİ NASIL YAPILIR? PIRTIMPIRT YEMEK TARİFİ

Pırtımpırt kim milyoner olmak ister yarışması ile adeta Türkiye’nin gündemine oturdu. Kayseri’ye özgü olan pırtımpırt yemeği nasıl yapılır? Pırtımpırt yemeğinin tarifini ve püf noktalarını haberimizde bulabilirsiniz.

 

Pırtımpırt nasıl yapılır? Kim Milyoner Olmak isimli yarışma programında yöneltilen bir soru milyonların pırtımpırt yemeğini araştırmasına yol açtı. Pek çok kişi “Pırtımpırt yemeği malzemeleri nelerdir?” , “Pırtımpırt yemeği nasıl hazırlanır?” sorulanının cevabını araştırıyor. İşte, Pırtımpırt kirtimburt tarifi.Taze asma yapraklarının parçalanıp (pırtılıp) tencerede pişirilmesiyle ortaya çıkan hafif ekşili tat, yemeği diğer yeşil yaprak (ıspanak, pazı) yemeklerinden ayırır. İşte Pırtımpırt yemeğinin hazırlanışı..

 

Pırtımpırt tarifi

 

Malzemeler:

 

Yarım kilo doğranmış ve kurutulmuş asma yaprağı

1 kilo büyük doğranmış parça et

Yarım su bardağı haşlanmış fasulye

Yarım su bardağı haşlanmış nohut

Yarım su bardağı haşlanmış soyulmuş buğday

3 yemek kaşığı salça

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

2 adet soğan

Tuz

Karabiber

 

Pırtımpırt nasıl yapılır?

 

Öncelikle yemeklik doğranan soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.Ardından tencereye salça ilave edilir.Üzerine önceden düdüklü tencerede pişirilen parça etler eklenir. Etlerin ardından tencereye yapraklar, fasulye, nohut ve buğday eklenir. Son olarak tuz, karabiber ve su eklenerek yemek pişmeye bırakılır.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13