UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SOMALİ'DE TÜRKLERE BOMBALI SALDIRI

Reuters'ın geçtiği son dakika haberine göre, ülkenin kuzeyindeki Afgoye'de Türk müteahhitler ve Somalili polislerin yemek yediği yere bomba yüklü araç daldı. Milli Savunma Bakanlığı, saldırıda dördü Türk vatandaşı 11 sivilin yaralandığını açıkladı.

SOMALİ'DE TÜRKLERE BOMBALI SALDIRI

Afrika ülkesi Somali'de Türkleri hedef alan bir bombalı saldırı düzenlendi.

Somali polisi, patlamanın Türk inşaat şirketinin bulunduğu ülkenin kuzeyindeki Afgoye'de geçekleştiğini açıkladı. Bomba yüklü araç, Türk mühendisler ve Somalili polislerin öğle yemeği yediği lokantaya sürülüp infilak ettirildi.

Türkiye'nin Somali Büyükelçiliği, tarafından yapılan açıklamada ise, ilk bilgilere göre ölü olmadığı, yaralıların olduğu ifade edildi. 11 yaralıdan dördünün Türk olduğu belirtiliyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından, "Somali’de masum sivilleri hedef alan ve 4’ü Türk vatandaşı olmak üzere 11 sivili yaralayan bombalı terör saldırısını en sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. Türkiye, terör belasına karşı Somalili kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir" mesajını paylaştı.

Reuters'a konuşan görgü tanığı Farah Abdullahi, "Çok güçlü bir patlama duyduk, hemen ardından gökyüzüne dumanlar yükseldi. Patlamadan önce, çok sayıda Türk mühendis ve zırhlı araçlı Somali polisi olay yerindeydi" dedi.

Bombalı aracın infilak ettirildiği Afgoye, başkent Mogadişu'ya 30 kilometre mesafede.

Saldırıyı henüz üstlenen yok ancak olağan şüpheli El Kaide bağlantılı terör örgütü Eş Şebab. Terör örgütü, 2019'un son günlerinde Somali'nin başkenti Mogadişu'da yine Türk vatandaşlarını taşıyan konvoyu hedef alan bir bombalı saldırı düzenlemişti. Kalabalık bir caddede patlatılan bomba yüklü araç, ikisi Türk 81 kişi yaşamını yitirmesine yol açmıştı. Saldırının ardından ağır yaralı 15 kişi tedavi için Türkiye'ye getirilmişti.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsomali  haber  türk  bomba