UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAN DONDURAN İTİRAF

Irak'tan Türkiye'ye geldikten sonra esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasının ardından Çatalca'da ormanlık alanda cesedi bulunan Iraklı işadamı Majid Kareem Tuama (49) cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin iş adamından daha önce aldıkları 35 bin doları geri ödememek için cinayeti işledikleri tespit edildi. Polis şüphelilere ait evde yapılan aramada ele geçirdiği, yaklaşık 15 milyon dolar sahte parayı ne amaçla bulundurduklarını da araştırıyor.

KAN DONDURAN İTİRAF

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne 14 Eylül 2019'da yapılan kayıp müracaatı üzerine Iraklı iş adamı Majid Kareem Tuama polis tarafından aranmaya başlamıştı. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada kayıp iş adamının cep telefonunu kullandığını tespit ettikleri Suriye uyruklu M.A. adlı şüphelinin izine Balıkesir'de ulaşmış, İstanbul'a getirilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

4 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcılıktan telefon dinleme için izin alan ekipler, 2 ay boyunca teknik ve fiziki takip yaptı. Olayla ilgili gerekli delillerin toplanmasının ardından polis 10 Ocak'ta operasyon için düğmeye bastı. 3 farklı adrese yapılan eş zamanlı baskında Irak uyruklu oldukları öğrenilen M.T.(28), A.T.(30), A.A.(25), Y.Y.(49) gözaltına alındı.

35 BİN DOLAR VERMEMEK İÇİN ÖLDÜRMÜŞLER

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince sorgulanan şüphelilerden birinin işledikleri cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında şüphelilerin iş adamından Türkiye'de iş yapacakları vaadiyle 35 bin dolarını aldıkları, iş adamının da söyledikleri emlak işi olmayınca verdiği parayı geri almak için İstanbul'a geldiği tespit edildi. İstanbul'a gelen mağdurun burada şüphelilerle buluştuğu, sözde bir arsa bakmaya götürüldüğü, Çatalca'da ormanlık alanda bıçakla öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis şüphelilerin gösterdiği yerde yaptığı aramada iş adamının cesedini buldu. Cesetin gömülmediği üzerinin ağaç yapraklarıyla kapatıldığı öğrenildi.

EVLERİNDE SAHTE 15 MİLYON DOLAR ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan polis şüphelilere ait evde yaptığı aramada üzerinde küçük harflerle "Geçersiz" yazan yaklaşık 15 milyon dolar sahte para ele geçirdi. Şüphelilerin bu parayı ne amaçla evde tuttuklarını açıklayamadıkları öğrenildi. Yetkililerce bu konuyla ilgili araştırmanın sürdüğü belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Kayıp Şahıslar Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERiş adamı  ceset  dolar  ırak  türkiye