UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL'DA KORKUTAN DEPREM

İstanbul'da 4.8 büyüklüğünden bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, Silivri açıklarında meydana gelen depremin şiddetinin 4,8 olduğunu duyurdu.

İSTANBUL'DA KORKUTAN DEPREM

İstanbul ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem, Marmara Denizi'de Büyükçekmece'nin 33 kilometre güney batısında oldu. Kandilli Rasathanesi depremin 4.8 büyüklüğünde gerçekleştiğini açıkladı. Depremin derinliğinin ise 16 kilometre olduğu belirtildi.

9 SAATTE 35 DEPREM!

AA muhabirinin geçtiği son dakika bilgisine göre; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından (AFAD) yaptığı derlemeye göre, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarında 1,6 büyüklüğündeki ilk deprem, saat 06.28'de meydana geldİ.

Bu depremin ardından saat 15.26'ya kadar Şarköy ile Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa açıklarında, büyüklükleri 1,1 ile 3 arasında değişen 35 deprem daha kaydedildi.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN DEPREM AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen deprem ile ilgili açıklama yaptı.

İmamoğlu, “Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul’umuza geçmiş olsun” dedi.

MURAT KURUM’DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremden dolayı tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İstanbul'da tüm birimlerimizle gelişmeleri yakından takip ediyoruz." dedi.

SİLİVRİ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Silivri Belediyesi'nden deprem açıklaması: Herhangi bir can ve mal kaybı yoktur.

İSTANBUL’DAKİ DEPREM İLE İLGİLİ SAĞLIK BAKANI’NDAN AÇIKLAMA!

İstanbul'da 4,8 büyüklüğünde depreme gelen deprem sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklamada bulunarak can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

Bakan Koca, İstanbul’da saat 16:38’de meydana gelen deprem sonrası şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul'da meydana gelen #deprem sonrası sağlık ekiplerimiz acil durumlar için hazır haldedir. Hepimiz için en büyük teselli herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasıdır. İstanbullulara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdeprem  istanbul