UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BEĞENİLMEYİNCE İNTİHAR ETTİ

19 yaşındaki genç kız, sosyal medyada yeterince beğenilmeyince kendisini öldürdü. Takıntılı genç kız, beğeni sayıları düştükten sonra intihar ederek yaşamına son verdi.

BEĞENİLMEYİNCE İNTİHAR ETTİ

Hayatının baharında olan genç kız, her gün saatlerce zaman geçirdiği sosyal medyanın kurbanı oldu. Takipçileri kendisini yeterince beğenmediği için bunalıma giren genç kız, 19 yaşında yaşamına son verdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kuzey Karolayna eyaletindeki Durham'da yaşanan olay sosyal medyanın ne denli tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

19 yaşındaki Chloe Davidson, 20 Aralık'ta Durham County'deki evinde ölü olarak bulundu. Genç kızın intiharı için yapılan araştırmada sosyal medyanın intiharında büyük bir etken olduğu tespit edildi.

Chloe'nin ablası 20 yaşındaki Jade, kardeşinin endişe ve düşük benlik saygısı ile mücadele ettiğini ve güvence için sosyal medyaya güvendiğini söyledi.

"Chloe, Facebook'a bir fotoğraf koyduğunda tüm aileden beğenmesini isterdi" diyen Jade, kardeşinin fotoğrafı yüklemeden önce seçim yapmak için kendisine sıklıkla danıştığını ifade etti.

Chloe'nin beğeni ve yorum sayısı düşük olduğunda kendisini kötü hissettiğini ve yeteri kadar iyi olmadığı için bunları yaşadığını düşündüğünü söyleyen Jade, "Kabul edilmek için daha çok beğeniye ihtiyaç duyuyordu" dedi.

Sosyal medyanın acımasız yüzüyle kardeşinin de boğuştuğunu belirten Jade, "Troller ona sıklıkla aşağılayan ve dalga geçen mesajlar gönderiyordu. Biri kötü yorum yaptığında oturup tüm gece ağlıyordu" diye konuştu.

44 yaşındaki annesi Clair ise, Snapchat ve Facebook uygulamalarının kızının hayatını tamamen teslim aldığını ifade etti. "Konuştuğu tek şey kaç beğeni aldığı olmuştu" diyen Clair, kızını bu durumdan kurtarmaya çalıştıklarını ancak başaramadıklarını söyledi.

Diğer aileleri de uyaran Clair, sosyal medya kullanımı konusunda mutlaka dikkatli olmaları ve çocuklarını sık sık uyarmaları gerektiğini ifade etti.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsosyal medya  fotoğraf  intihar  ölüm  takıntı