UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AVUSTRALYA’DA YAĞMUR YAĞDI

Turistik kasabayı neredeyse tamamen kül eden ve 4000 kişinin tahliyesine yol açan dev yangın sonunda söndürüldü.

AVUSTRALYA’DA YAĞMUR YAĞDI

Victoria’nın Far East Gippsland bölgesindeki Mallacoota, gökyüzünün kan kırmızı renge döndüğü ve sakinlerin plaja sığındığı görüntülerle Avustralya’nın orman yangını krizinin odağına yerleşmişti.

Yüzlerce Kırsal İtfaiyesi CFA gönüllüsü sonunda yeni yıl arefesinden bu yana mücadele ettikleri yangını Salı öğleden sonra söndürmeyi başardı.

Hayatlarını kurtarmak için kaçan kasaba sakinleri haberi sevinçle karşıladı ve gönüllü itfaiyecilere teşekkür ettiler.

Bir kişi toplum Facebook grubunda, “Özel kasabamız için bütün yaptıklarınız için ne kadar şükran duyduğumuzu kelimeler ifade edemez” yazdı.

Öte yandan itfaiye yetkilileri sakinleri aceleyle evlerine geri dönmemeleri konusunda uyardı, yolların yanmış ağaçların devrilmesi olasılığından dolayı tehlikeli olduğu bildirildi.

Ayrıca bölge için Cuma günü kötü yangın koşulları tahmin ediliyor. Sıcaklığın 40 dereceye çıkacağı, şiddetli rüzgar ve gökgürültülü fırtınanın yeni bir yangına yol açabileceği belirtiliyor.

Uyarıda, “Sakinlerin kapalı bölgelerden geçtiklerine dair haberler alıyoruz. Sakinler derhal bundan vazgeçmeli. Tehlikeli ağaçlara ve diğer zarara karşı kontrol edilene kadar bu yollarda araç kullanmak güvenli değildir. Ayrıca bu bölgelerin bazılarından hala aktif yangınlar bulunuyor” ifadeleri yer aldı.

Birkaç gün önce yangınlarla etrafı sarılan binlerce kişi donanmaya ait gemilerle tahliye edilmişti. Tahliye edilenler arasında 130 köpek, 3 kedi, bir tavşan ile bir de kuş bulunuyordu.

Sakinler, 4 gün plajda mahsur kaldıktan sonra 550 kilometre ötedeki Port Hastings’e 20 saatlik yolculuğun ardından Cuma günü ulaşmıştı.

Victoria’da tüm orman yangını acil durumlarının seviyesi, bir parça rahatlama sağlayan yağmurun ardından düşürülmüş olsa da şartların Cuma günü yeniden kötüleşmesi bekleniyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERavustralya  yangın