UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİT’İN YENİ “KALE”Sİ AÇILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT'in yeni binasının açılış töreninde konuşma yapıyor. Erdoğan, "Ülkemizin ve dünyanın kritik bir süreçten geçtiği şu dönemde, MİT'in desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunuyor" dedi.

MİT’İN YENİ “KALE”Sİ AÇILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Tarihimizde istihbarata her zaman çok büyük önem verilmiştir. Önemli saldırıların önlenmesinde rol almıştır. Ülkemizin ve milletimizin istihbarat teşkilatına olan inancı hiçbir zaman azalmamıştır.

 

Devletimizin ve milletimizin bekası için önemlidir. MİT'e her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor.

 

Günümüz şartları Milli İstihbarat Teşkilatı daha da güçlendirmemizi gerekli kılmaktadır. Dünyanın adeta yeniden yapılandığı bir dönemden geçiyoruz. Karşı karşıya olduğumuz tehditler sürekli değişiyor. Yeni dönemin en büyük tehdidi terördür.

 

Doğu Akdeniz'de ülkemiz aleyhine oluşturulan bölgesel ittifakların ve güç mücadelesinin sonucu, yakın geleceğimiz için hayati öneme sahiptir.

 

Doğu Akdeniz'de ülkemiz aleyhinde oluşturulan ve bölgesel ittifakların güç mücadelesinin sonucu hayati öneme sahiptir.

 

MİT son dönemde Kuzey Irak'ta PKK'nın lider kadrosuna yaptığı operasyonlarla örgütün kendini en güvende hissettiği yeri başlarına geçirmiştir. Özellikle Suriye krizinin başladığı ilk günden itibaren MİT sahada aktif rol oynuyor. Sınır ötesi harekatların başarıya ulaşmasında bunun rolü büyük. Teşkilat şimdi de Libya'da üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Başarılı çalışmalarını gördükçe biz de teşkilta olan desteğimizi artırdık.

 

MİT, istihbarat toplama tecrübesini teknoloji ile harmanlamış Suriye'de olduğu gibi sahada fiilayata dökmüştür.

 

FETÖnün kurumlarımızdan temizlenmesiyle birlikte başarı arka arkaya gelmeye başlamıştır.

 

Devlete ait verilerin tek yerde toplanmasını sağlamak zorundayız. Güvenlik kurumlarımız arasındaki koordinasyon iç ve dış güvenliğimiz için önemlidir. Devletimizin ve milletimizin teşkilatımızdan beklentisi yüksektir. Her geçen artan tehditlerin büyüklüğü beklentimizi de artırıyor.

 

Bu mücadeleyi sadece değil sanal ortamda da yürütmemiz gerekiyor. İnternetin teröristlerce casuslarca oldukça etkili kullandığı bir dönemde teşkilatın siber alana eğilmesi kaçınılmazdır. MİT'in isimsiz kahramanları gerektiğinde derviş gerektiğinde akıncı misali görevlerini yerine getirmeyi sürdüreceklerdir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13