UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İRAN MECLİSİ’NDEN TEPKİ

ABD'nin hava bombardımanında öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin cenazesi Irak'tan ülkesi İran'a getirildi.

İRAN MECLİSİ’NDEN TEPKİ

Yas tutan on binlerce İranlı, siyahlar içinde Süleymani için düzenlenen törene katılırken İran Meclisi'nde yapılan oturumda, Süleymani'nin öldürülmesine tepki gösteren milletvekillerinin 'Amerika'ya ölüm' sloganları attığı görüldü.

İranlı yetkililerin Süleymani'nin naaşını resmi yas törenleri için daha sonra Meşhed, Tahran ve Kum kentlerine de götürmeyi planladığı belirtildi. Süleymani'nin salı günü doğduğu kent olan Kirman şehrinde toprağa verileceği bildirildi.

Kasımi'nin yanı sıra yaşamını yitiren Haşdi Şabi komutanı Abdülmehdi el Mühendis ve konvoydaki diğer Haşdi Şabi üyeleri için ilk tören dün Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenmişti. Binlerce kişinin katıldığı törende sık sık 'ABD'ye ölüm' ve 'İntikam' sloganları atılmıştı.

Ancak ABD'nin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Süleymani’nin cenazesinin Amerikan markası pickup ile taşınması ise sosyal medyada gündem olmuştu. Birçok kişi buna tepki göstermişti.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERABD  İRAN  SÜLAYMANİ