UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ALİŞAN: “ÇOK ŞÜKÜR UTANMA DUYGUM VAR”

Ünlü şarkıcı Alişan, sosyal medyada ortaya atılan "Yılbaşı kutlayan Müslüman olamaz" dediği iddialarının, kendisine ait olmadığını söylediği sözü paylaşan sosyal medya hesabı sorumlularına hesap soracağını söylemişti. Bunun üzerine Posta gazetesi yazarı Şirin Sever’in köşesinde bu konuya yer vermesi Alişan’ı iyice kızdırdı.

ALİŞAN: “ÇOK ŞÜKÜR UTANMA DUYGUM VAR”

Alişan sosyal medya hesabından Şirin Sever’e ateş püskürdü.

“Demek ki açıklama yapmam yetmemiş, birde davul çalıp şehir şehir ilçe ilçe dolaşıp bağırmam gerekiyormuş.. Yılbaşı ertesi bir zırva twitter hesabı benim ağzımdan “Alişan yılbaşı kutlayan müslümanlara ateş püskürdü!! Yılbaşı kutlayan munafıktır, zındıktır” diye bir şey paylaşmış.. Tt oldum ve edilmedik hakaret, edilmedik küfür kalmadı.. Ben bu hesabı mahkemeye verdim, açıklamamı da yaptım böyle bir şey demediğimi... Üstüne o twit silindi şaka yaptık biz gerçek dışı zırva haberler yapıyoruz diye cevap bile atıldı.. Hadi buna Sosyal medyada inananlar, inanmak isteyen cahiller, linç etmek için bekleyen bir kesim var, peki sen araştırmacı!!! Gazeteci olarak bir yerde gördüğün bu habere inanıp köşenden nasıl böyle şeyler yazabiliyorsun sevgili @sirinsever !!! Ayrıca ben Kıbrıs’ta değil Ankara’da sahnedeydim yılbaşı akşamı!! Çok şükür Utanma duygumda var!! Şimdi sana soruyorum? Sende birazcık utanma duygusu varsa, bu yazdığın yazı için benden özür dileyecek misin???!!”

Öte yandan Demet Akalın da Alişan’ın paylaşımı altına “Şirin tufaya düşmüş ama hatasını da kabul edecek kadar delikanlıdır diye biliyorum… umarım özür diler” yazdı.

İşte Şirin Sever’in bugünkü yazısı:

Arap ülkesinde yeni yıl kutlamak

Kışkırtıcı mı, sunucu mu hiç bilmiyorum... Eline mikrofonu almış, sokakta başı örtülü bir kıza soruyor: “Sizce yeni yıl kutlanmalı mı?” Kız kendinden emin cevap veriyor: “Kutlanmalı.” “Neden?” diyor sunucu.. “Eğlenmek için” diyor kız, soruya anlam veremeyerek. “Evet, Milli Piyango da alırım” diyor başka bir soruya karşılık. “Peki bu işe hiç haram helal boyutunda baktın mı?” sorusu geliyor hemen. “Hayır bakmadım, benim için sorun değil” diyor.

Gelen soru şu: “Müslüman mıyız?” Yani şunu demek istiyor: Sen ne biçim Müslümansın! Başkası gelip ‘yakışmıyor’ diyor. Bu kez kız sinirleniyor: “Dış görünüşe göre mi beni değerlendiriyorsunuz? Benim seçimim bu, böyle!” Başka bir başı örtülü kız yanaşıyor, destek veriyor ona. O kadar aklı başında, o kadar düzgün cevaplar veriyorlar ki, anlayana tabii. Yeni yıl öncesi sosyal medyada yayılan bu videonun üzerine bir de Alişan çıktı, “Müslüman yeni yılı kutlamaz” dedi, tüy dikti.

Yanlış anlamayın Alişan bunu derken, yılbaşı gecesi Kıbrıs’ta sahneye çıktı. Olsun, ne önemi var, utanma duygusu olmadıktan sonra! Neyse işte her yıl bizde bu saçma tartışmalar yaşanırken, ben yeni yıla Dubai’de girdim. İlk kez bir Arap ülkesinde yılbaşı geçirdim, çok da şaşırdım! İnternette azıcık dolaşanlar zaten görür coşkuyu ve yapılan kutlamaları.. Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa’daki havai fişek gösterilerinin yanı sıra tam 25 ayrı noktada bu şovlardan vardı. İnsanlar bu şovları izlesin diye yollar bile kapatıldı. Dubai polisi ‘yılbaşı gecesi tek bir olay ve kaza yaşanmadı’ diye duyurdu.

Mollalar da ‘kutlama yapmayın’ diye de dolaşmadı sokaklarda! Böyle bir tartışmanın T’si bile yoktu. Hatta sosyal medyada yazılanlar şöyleydi: “Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki renkli kutlamalar Bangkok’u ve Avrupa şehirlerini bile solladı!” Yeni yıl kutlamalarını izlemek için 2 milyona yakın turistin Dubai’ye gelmesi boşuna değil.

Peki nasıl oluyor da oluyor? 80 milletin yaşadığı bir ülkede kimsenin kutlamasına karışılmıyor, içki tüketmesine karışılmıyor, en ufak taşkınlığa müsaade edilmiyor. Dubai bu yüzden dünyanın en çok turist çeken dördüncü şehri. Yani biraz akıl ve mantık, tüm sorunları çözüyor. Biz de eksik olan da bu galiba.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERalişan  şarkıcı  ünlü