UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİDEN UYARI ÜSTÜNE UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı son dakika duyurusuyla Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerini uyardı. İstanbul'a fırtına ve kuvvetli yağış geliyor. Antalya, Mersin ve Adana'da ise metrekareye 100 kilograma varan yağış

METEOROLOJİDEN UYARI ÜSTÜNE UYARI!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da ve birçok şehirde yaşanan fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı ve Meteoroloji yeni bir fırtına için uyarıda bulundu.

Ülkemizin 05 Ocak 2020 Pazar gününden itibaren Güney Ege üzerinde oluşacak derin alçak basınç merkezi ile birlikte yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Pazar günü Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de başlayacak yağışların, Pazartesi ve Salı günleri Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun doğusu dışında ülke genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışlık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

06 Ocak Pazartesi ve Salı günü beklenen yağışların, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Akdeniz bölgesi ile İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Antalya'nın doğusu, Mersin ve Adana'da şiddetli ve yer yer aşırı (metrekareye 100 kg ve üzeri yağış) olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Pazartesi ve Salı günü Marmara bölgesi ile kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu yönünden (poyraz) şiddetli ve yer yer tam fırtına şeklinde (80-110 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmeteoroloji  hava durumu  fırtına