UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

WHATSAPP’TAN KÖTÜ HABER

En çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren milyonlarca telefondan desteğini çekeceğini açıkladı. Windows Mobile, Android ve iOS işletim sistemlerini kullanan birçok telefonu etkileyecek bu karar bu geceden itibaren uygulanmaya başlanacak.

WHATSAPP’TAN KÖTÜ HABER

WhatsApp, geçtiğimiz aylarda Windows Mobile işletim sistemine olan desteğini tamamen sonlandırdığını teknoloji dünyası ile paylaşmıştı. Bununla birlikte 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren, iOS 7'den daha düşük sürüme sahip iPhone modelleri ve Android 2.3.7 sürümünün altındaki akıllı telefonlara da WhatsApp  destek vermeyi bırakacağını açıkladı.

 

Peki WhatsApp'ın iOS 7 ve Android 2.3.7 sürümüne sahip telefonlar için destek vermeyecek olması uygulamanın bu işletim sistemlerine sahip telefonlarda kullanımını tamamen durduracak mı? Eğer telefonunuzda bu işletim sitemlerinin belirtilen sürümleri bulunuyor ve WhatsApp uygulaması yüklü ise uygulamayı kullanmaya devam edebileceksiniz. Fakat uygulamayı telefonunuzdan silerseniz veya oturumunuzu kapatırsanız bu durumda WhatsApp yeniden hesap açmanıza izin vermeyecek. Bu duruma ek olarak WhatsApp'ın kullanıcılara sunduğu yeni özellikleri  iOS 7 ve Android 2.3.7 sürümüne sahip telefonlarda kullanılamayacak.

WHATSAPP NEDEN ESKİ SİSTEMLERDEN DESTEĞİNİ KESİYOR?

Çok yoğun bir şekilde kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, belirli aralıklar ile destek vermeyeceği işletim sistemi sürümlerini açıklıyor. bu durumun en büyük nedeni ise WhatsApp uygulamasının eski sistemler ile uyumlu bir şekilde çalışmaması ve eski işletim sistemleri sürümlerine sahip telefonların performanslarının uygulamada yapılan güncellemeleri kaldıracak performansı sergileyememesi olarak gösteriliyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERwhatsapp  apple  android