UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL’UN EĞLENCE ANLAYIŞI NASIL?

Bu haftaki konuğumuz İstanbul da gece hayatına yön veren başarılı eğlenceli renkli kişiliği ile her zaman dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Mehmet Davran.

İSTANBUL’UN EĞLENCE ANLAYIŞI NASIL?

ST: Kısa bir süre önce,  yeni bir mekan açtın Meftun hayırlı olsun öncelikle, Nasıl gidiyor 2020 de neler yapacaksın bahseder misin bize biraz yeni mekanından?

MD:  Daha çok çok yeni bir yer olan meftunun heyecanı bu sezon devam edecek kış boyu, yazında kısmetse Alaçatı’da olacağız.

ST:  Gece hayatının en bilinen ve sevilen isimlerindensin. İzmir’den İstanbul’a gelmen nasıl oldu ve şimdiki mekanına kadar olan süreç nasıl şekillendi senin için bizlerle paylaşır mısın?

MD: 2007 de İstanbul’a geldim Birçok yerde çalıştım çok güzel günlerimde de oldu zor zamanlarım da her insan gibi ama 2010 yılı itibari ile maşallah her gün üstüne güzellikler katarak geldi hayat bana piyasa. Kaff, Limoncello & Eksen Grup ve son 2 sene de Jüpiter Grup dükkanlarında çalıştım. 2019 yaz Kafi Alaçatı’yı yaptık Çeşme’de ve şimdi de Meftun İstanbul süreç tam olarak bu.

ST: Kardeşin Mert Davran da solist olarak gece hayatının sevilen isimlerinden. Aynı sektörde abi-kardeş olmanın artı ve eksileri neler?

MD:  Eksisi hiç yok artısı çok. Birlikte yaşıyoruz zaten başka bir sektörde olsak birbirimize katlanamazdık herhalde ama gün geçtikçe bir yumak gibi sevgimizde ışığımızı da daha net görebildi insanlar daha iyi ifade edebildik kendimizi bu yüzden çok mutluyum.

ST: İşletmeci olmanın kolay ve zor tarafları neler?  Seni hep mutlu ve enerjik görüyoruz aynı zamanda çok ta güzel bir sese sahipsin seni sahne de izleyen biri olarak şarkı söylerken nasıl hissediyorsun  işin sahne arkası mı işletme tarafımı daha zor ya da keyifli senin için?


MD: İşletmeci olmak  çok çok ince bir çizgi maalesef günümüzde çok şeyle karıştırılıyor. Ama ilk günden beri dimdik durdum her zorluğa ve talebe kendi duruşumla cevap verdim. O yüzden herkesin gönlünde taht kurabildim hem misafirleri koruyup kolladım hem de çalıştığım müesseseyi  bu ince çizgiyi dengede tutmak kolay değil ama başardım. Şarkı söylemek Mert’in işi benim işim ayrı o o yolda ilerliyor ben bu yolda sahneye çağırıldığımda da bu iş show business onun gerektiğini yapıyorum insanlar da seviyor sadece bu kadar.

ST: Hayat Felsefeni nasıl tanımlarsın?

MD: İnsan olabilmek tek felsefem. Bugün insanoğlu var oluşundan o kadar uzaklaşmış ki sizin içinizden gelip birine destek ya da yardım etseniz ne iyi insan diyorlar. Hâlbuki sadece gerçekte olması gerekeni yapıyorsun bu kadar
Ama insanlık o kadar bencil ve hırslı ve kin dolu ki iyi tarafı hiç göremiyorlar
Allah herkese vicdanının sesini duyabilmeyi nasip etsin tek dileyim bu.

ST: Eğlence kültürümüzü nasıl buluyorsun? Dünya ve ülkemizi karşılaştırdığında biz ne tarz bir eğlenceyi daha çok benimsiyoruz?

MD: Bizim eğlencemiz dünyaya göre çok farklı bizim insanımız özel hissettirilmeyi seviyor. Ülkemizde hizmet sektörü çok üst seviyelerde bu hizmeti dünyanın hiç bir yerinde göremezsiniz. Anadolu insanının misafirperverliği bambaşka o yüzden bu hizmet sektöründe çok ön plana çıkıyor  
Dünya da ise bunu sadece iş olarak yapıyorlar bakış açılarımız farklı.

ST: Kendini 3 kelime ile nasıl tanımlarsın?

MD: Vicdanlı, merhametli
, herkesi ve her şeyi olduğu gibi kabul edebilen


ST:  İstanbul gibi velisi de delisi de çok olan bir metropolde eğlenmeye gelen insanlar  gece hayatında eğlenmek için neler bekliyor? Bunu belirlerken neleri göz önünde bulunduruyorsun?

MD: Ben kendime göre sevdiğim tarzda yerler yapıyorum zaten sadece bunu sevenler geliyor, herkese hitap edemezsin mutluda edemezsin bir tarz belirler o yolda ilerlersin ben elektronik müzikte kendim eğlenemiyorken nasıl işletebilirim ki

ST: Beyler ve Bayanların eğlence kültürü birbirinden farklı mı sence?

MD: Bayanlar kendileri eğlenmek istediği için dışarı çıkıyor beyler daha çok aranmaya

ST: Bir dilek hakkın olsaydı ne dilerdin?

MD: Dünya da herkesin hoşgörüsü sonsuz olsun isterdim herhalde.

ST: Diyet ve spor ile aran nasıl? Gece yaşayan biri olarak özellikle merak ediyorum beslenme ve spor ile münasebetini?

MD: Tabi ki berbat. Ama Sibel Can gibiyim çok kolay kilo alıp verebiliyorum
Sadece istemem gerekli şu dönem hayatımın en şişman dönemi ama istersem 1 aya iğne ipliğe dönerim kendimdeki bugün farkındayım
Yılbaşı sonrası başlıyoruz bakalım.

ST: Meslek hayatında yapmak istediğin en büyük hayalin nedir?

MD: Hiç bir zaman büyük hayaller kurmam o her zaman insandan bazı fedakarlıklar yapmasına sebep olur ben yeteri kadar fedakarlık yaptım ve hayatımdan memnunum.

ST: Peki TV ile aran nasıl? Neleri izlersin ve en son okuduğun kitabı okurlarımız ile paylaşır mısın?

MD:  Çok trajedi ve iç sıkan şeyleri sevmiyorum. Beni bu ara sadece jet sosyete ve yasak elma mutlu ediyor gülüyorum eğleniyorum. Uzun zamandır 10 sene oldu dönüp dönüp sadece bilgi kitabını okuyorum, Vedia Bülent Önsü Çorak yazdı. Hiçbir daim enerjisizi ve bilgisi bitmeyen bir kitap çünkü...


ST: Dostluk vefa senin için ne anlama geliyor?

MD: Çok önemli ve kıymetli içinde bulunduğumuz camia çok renkli janjanlı görünse de bunu yüzeysel yaşamakta derinlik katmakta sizin elinizde
Her gün onca davet ve etkinliğe gidemiyorum çünkü içimden gelmiyor gerçek değil o ortamlar kimse kusura bakmasın sevdiğim 3-4 kişiyle Amerikano oynamak daha kıymetli bi paylaşım ve samimi bence.

ST: Meslek hayatında unutamadın pozitif ve negatif anlamda önemli gördüğün anılarını sorsam?

MD: Negatifi Reina’nın tarandığı gece kabus gibiydi. Artı olan ise çok fazla ama ben duyguları çok yoğun yaşayan biriyim çok mutlu olunca ağlarım oda bana hiç yaramaz sabaha Japon balığıyım ama beni gerçekten iyilik ve insanlar mutlu ediyor o yüzden birilerinin kalbine dokuna bildiğim her gün çok kıymetli ve özel.

Milli Antrenör Boksör Oyuncu
Serkan TATAR

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmehmet davran  serkan tatar  istanbul  eğlence  Meftun  Kaff  Limoncello