UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FENERBAHÇE'DEN PEŞPEŞE ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

Fenerbahçe, resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Sarı-lacivertli kulübün açıklamasında "Fenerbahçemizin başarısızlığını hedefleyen bu yayın grubunun, bağımsız ve objektif bir medya organı olması gerekirken, spor camiasında hangi takım/takımlara yakın olduğu, sahiplendiği ve desteklediği de apaçık ortadadır" ifadeleri yer aldı.

FENERBAHÇE'DEN PEŞPEŞE ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

İşte Fenerbahçe'nin açıklaması:

“Göreve geldiğimizden itibaren kasıtlı bir şekilde Başkanımızı, Yönetim Kurulumuzu, hocalarımızı ve bazı oyuncularımızı; dolayısıyla Fenerbahçe Spor Kulübü'nü sistematik bir şekilde hedef alan medya kuruluşu, bilhassa son haftalarda dozajını arttırarak Kulübümüzün üzerine gelmek için algı operasyonlarını hızlandırmıştır.

Son olarak bugün, daha önce birçok kez aksini ifade etmiş olmamıza rağmen yaptıkları 'Fenerbahçe'de büyük kavga' haberi ile Teknik Direktörümüz Ersun Yanal ve Sportif Direktörümüz Damien Comolli arasında sorun olduğu yönünde hayal ürünü senaryoları, camiamız içerisinde kaos yaratmak amacıyla, futbol takımımızın maçından 1 gün önce yeniden servis etmişlerdir.

Özellikle söz konusu haber grubunun medya mecraları tarafından sürekli olarak servis edilen Fenerbahçemiz hakkındaki bu tür spekülatif haberlerin tek amacı; Fenerbahçemizi yıpratmak, camiamızın kimyasını bozmak ve en önemlisi lig rekabetinde aleyhimize bir etki unsuru olarak kullanılmasıdır.

Fenerbahçemizin başarısızlığını hedefleyen bu yayın grubunun, bağımsız ve objektif bir medya organı olması gerekirken, spor camiasında hangi takım/takımlara yakın olduğu, sahiplendiği ve desteklediği de apaçık ortadadır.

Düzenli olarak iftiralar, yalanlar ve fitne fesat haberler ile Türk futbolundaki rekabete yön vermeye çalışmak, TFF ve kurullarını etki altına alarak, bazı takımlara avantaj bazı takımlara dezavantaj sağlamayı hedeflemek sadece Türk futboluna zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda toplumları kutuplaştırarak sosyolojik tahribat da yaratır.

Son dönemde ülkemizin pek çok katmanına yerleşen bu kültürü değiştiremeyeceğimizi bilmekle beraber, tüm taraftarlarımıza çağrımız, bu tip fitne fesat amacı güden haberlere itibar etmemeleri ve satır aralarını çok iyi okuyarak uyanık olmalarıdır.

Yaptığımız bu açıklamanın söz konusu mecralarda hiçbir zaman yayınlanmayacağını bilerek, vakit bu mesajımızı mümkün olduğu kadar yoğun bir şekilde yayma ve her zaman olduğu gibi camiamıza sahip çıkma vaktidir.

Her zaman söylediğimiz gibi; Fenerbahçe Spor Kulübü, taraftarı, yönetimi, teknik direktörü, sportif direktörü, futbol takımı ile hep birlikte kenetlenerek, şampiyonluğa inanmış şekilde yürüyüşünü sürdürecektir.

Bununla beraber bu ve benzer zihniyetlerin bilmesini isteriz ki; Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yönetimini yıpratsanız hatta yok etseniz de bu camia her zaman omuz omuza, dimdik ayakta duracak ve Fenerbahçe düşmanlarının korkulu rüyası olmaya devam edecektir!”


FENERBAHÇE, MHK VE TFF'YE SESLENDİ

Fenerbahçe, MHK Başkanı ve Fenerbahçe-Beşiktaşı maçı hakemlerine dair çıkan iddialarla ilgili bir açıklama yayınladı ve "İvedilikle, MHK ve TFF'den resmi açıklamayı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp’in Süper Lig’deki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisindeki hakemleri yanına çağırarak ifade aldığı iddialarıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK’de açıklama beklediğini duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, basında MHK Başkanı Alp ve derbi maçının hakemleri hakkında ciddi ithamların çıktığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Türk futbolunda daha önce hiç yaşanmamış iddiaları işaret eden bilgiler hakkında sessizliğimizi koruyarak ilgililerinden bir cevap, yalanlama bekledik. Bahse konu garip iddiaların üzerinden 48 saat geçmiş olmasına ve bu süre zarfında farklı kaynaklardan bu endişe verici iddiaları doğrulayan ve inanmak istemediğimiz pek çok bilgi paylaşımına rağmen bir açıklama yapılmamış olması son derece düşündürücüdür."

MHK’nin hakem atamalarına da dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Sezonun ilk yarısı boyunca bir maç hariç takımımızın kazandığı maçların hakemleri bir sonraki hafta görev alamamış, kaybettiğimiz tüm maçlarımızın hakemleri ise MHK tarafından ertesi hafta maçlara atanmışlardır. Bu atamaların, hakemlere mesaj verme, yönlendirme riski taşıdığı kaygımızı defalarca dile getirmemize rağmen bu konuda tatmin edici bir açıklama yapılmadığı gibi sezonun ilk yarısını bitirmek üzere olduğumuz şu günlerde, bu durumun bir norm haline gelmesi, bir nevi meydan okumaya dönüşmüştür. Sezon boyunca üslubumuzu bozmaksızın ’adalet odaklı çağrılarla’ kamuoyu ile paylaşıp ilgililerinden yanıt beklediğimiz ve artık tesadüf ile açıklayamadığımız bu durum; son galibiyetimizin ardından yaşanan gelişmeler neticesinde ise bambaşka bir tabloya evrilmiştir."

Hakem atama prosedürlerinden dolayı kaygı duyulduğu vurgulanan açıklama şu ifadelerle tamamlandı:

"Takımımızın kazandığı derbi maçının hakemlerinin MHK Başkanı tarafından ifadeye çağırılıp sorgulandığı ve hesap sorulduğu iddiaları, Türk futbolundaki adalete olan inancımızı oldukça derinden yaralamaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bahse konu haberler ve iddialar hakkında bir söylemde bulunup adım atmadan; MHK Başkanı Sayın Zekeriya Alp’i veya Türkiye Futbol Federasyonunu ivedilikle bu konuda açıklama yapmaya, kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyoruz. Eğer bahse konu iddialar gerçek ise, aynı açıklamada, bu sezon Fenerbahçe’mizin fahiş hakem hataları neticesinde puan kaybı ile sonuçlanan hangi maçtan sonra, hangi hakemin, hangi tarihte MHK Başkanı tarafından çağırılarak ifadesinin alındığı bilgilerine de yer verilmesini mutlaka talep ediyoruz."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfeenrbahçe  mhk  hakem