UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TRUMP’IN BAŞKANLIĞINI İLAN ETMİŞTİ

Yetişkin filmi yıldızı ve eski Playboy modeliyle ilişkileri depreme yol açan ABD Başkanı Trump, bu kez seçim kampanyasındaki bir skandalla yüzleşiyor.

TRUMP’IN BAŞKANLIĞINI İLAN ETMİŞTİ

Başkan Donald Trump'ın skandallarıyla çalkalanan ABD, bu kez Trump'ın 2016'daki seçimleri kazanmasında önemli rol oynayan Arlene Delgado'nın açtığı davayı konuşuyor.

Trump’ın 2016 seçim kampanyasında görev alan muhafazakar köşe yazarı ve yorumcu Delgado, hamile kaldığı için kendisine ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu.

Kadın çalışan, yasak aşk yaşadığı evli yöneticisinden hamile kaldıktan sonra iş sorumluluklarının elinden alındığını iddia etti.

New York’ta açılan davada Arlene Delgado, hamile olduğunu 2016 yılının Kasım ayında Başkan Trump’ın seçimi kazandığı sıralarda öğrendiğini bildirdi.

Kadın iletişimci, ABD'de oy sayımı sürerken seçim merkezinden attığı tweetle Trump taraftarlarının kutlamaya başladığını dünyaya ilk duyuran isimdi.

Delgado, Trump’ın seçim ekibinde Hispanik toplulukla iletişimden sorumlu üst düzey bir yetkiliydi.

Kadın çalışan, davada kampanya yetkililerini hamileliği konusunda bilgilendirdikten sonra iş maillerini almasının kesildiğini ve üzerinde çalıştığı projelerden dışlandığını söyledi.

Delgado dava dosyasında çocuğunun babasının Trump’ın 2016 kampanyasının kıdemli sözcülerinden biri olan Jason Miller olduğu bilgisini verdi.

Delgado Atlantic dergisine 2017’de verdiği röportajda ilişkileri sırasında Miller’ın evli olduğunu belirtmişti.

Başta ismi Trump’ın ilk Beyaz Saray iletişim direktörü olması için önerilen Miller, daha sonra bu görevi kabul etmemişti.

Miller bu dönemde ailesini kariyere tercih ettiğini ve eşiyle birlikte 2017 yılının Ocak ayında ikinci çocuklarını beklediklerini kaydetmişti.

Reuters haber ajansı Miller’a ulaşamadı ve konuyla ilgili yorumunu alamadı. Trump’ın 2020 seçim kampanyası yetkililerinden Tim Murtaugh da Reuters’a iddialarla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Kampanya döneminde kısa sürede 100'ü aşkın televizyon programına imza attığını belirten Delgado, dava dosyasında kariyerinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini savunuyor.

Trump’ın yemin töreninden sonra Beyaz Saray’da da bir görev almasına izin verilmediğini ileri süren kadın çalışan, "Maddi ve duygusal zarara uğradığını ve aşağılandığını" söylüyor.

ABD lideri Trump, başkanlığı döneminde yetişkin film yıldızı Stormy Daniels ve Playboy modeli Karen McDougal'la geçmişte yaşadığı ilişkiler nedeniyle zor günler geçirdi.

Stormy Daniels, son olarak Cumhuriyetçi Parti'li polisler tarafından striptiz gösterisi yaptığı kulüpte gözaltına alınmasıyla Eylül ayında gündeme gelmişti. Daniels, Columbus şehrindeki Sirens Gentlemen's Club adlı mekandan elleri kelepçeli halde çıkarıldı.

Trump'ın seçim sloganını 'Amerika'yı Yeniden Azdırmak' olarak değiştiren yetişkin film yıldızına yöneltilen suçlama, üç müşterinin dokunmasına izin vererek cinsel saldırıda bulunmaktı.

Son birkaç yıldır mahkeme salonlarına aşina olan Daniels, kendisini gözaltına alan polislere dava açtı. Polislerin Trump'la girdiği cinsel ilişkiyi anlatması nedeniyle kendisini tutukladıklarını savunan Stormy Daniels, Ocak ayında açtığı davada 450 bin dolar tazminat talep etti.

Gerçek adı Stephanie Clifford olan yetişkin film yıldızı, davayı kazandı ve 366 bin dolar tazminat hesabına yatacak.

CNN International tutuklama işlemini yapan beş polisin kınama, görevi askıya alma veya kovulma gibi yaptırımlarla karşılaşacağını aktarıyor.

Stormy Daniels, ABD Başkanı Trump'la girdiği cinsel ilişkinin tüm detaylarını anlatarak dünyayı şoka uğratmıştı. Trump ise, Ekim 2017'de yetişkin film yıldızına karşı açtığı davayı kazandı ve zaferinin ardından Twitter'dan Daniels ve avukat Michael Avenatti ile alay etti.

Trump, Twitter'dan 'At suratlının ve üçüncü sınıf avukatının peşinden artık gidebileceğini' yazdı.

Daniels ve avukatı ise, attıkları tweet'ler ile Trump'a karşılık verdi. "Baylar ve bayanlar, size başkanınızı sunmama izin verin" diyen Daniels, bu tweet'lerin Trump'ın acizliğini, kadınlara yönelik nefretini ve Twitter'daki kontrol eksikliğini tekrar gösterdiğini söyledi.

ABD liderini 'kadın düşmanı ve Amerika için utanç kaynağı' olarak tanımlayan Avukat Michael Avenatti ise, kendisinin ve müvekkilinin Trump'ın 'ne tür bir düzenbaz ve yalancı olduğunu dünyaya göstereceklerini' ilan etti.

Daniels, Trump'ın attığı bir tweet'e karşı hakaret davası açmıştı ancak bu tweet hakim tarafından ifade özgürlüğü kapsamında bulundu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERaşk  yasak  donald Trump  seçim  abd