UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“BU GÖÇ YÜKÜNÜ TÜRKİYE TEK BAŞINA TAŞIMAYACAKTIR"

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe düzenlenen İlim Yayma Ödül Töreni'nde çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, ''80 binin üzerinde İdlibli kardeşimiz ülkemiz sınırına doğru göçe başladı. Böyle bir durumda Türkiye bu göç yükünü tek başına taşımayacaktır.'' ifadelerini kullandı.

“BU GÖÇ YÜKÜNÜ TÜRKİYE TEK BAŞINA TAŞIMAYACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti Ödül Töreni'nde yaptğı açıklamalarda 'Eskiden yurt dışına giden bilim ve araştırma insanlarımızın göçü, artık tersine dönmüş durumdadır.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Önümüzdeki yıllarda bu çalışmayı uluslararası boyuta taşıyarak dünya çapında bir marka haline geleceğine inanıyorum.

Bu hareket şehit başbakan Merhum Menderes'in teşvikiyle başlayarak bugünlere gelmiştir.

Bu cemiyet ayrıştıranların değil, kucaklaştıranların yuvası olmuştur. İnanıyorum ki bu ocak bundan sonra da milli iradenin yılmaz savunucusu olacak.

Asırlar boyunca medeniyetimiz dünyanın ilim pınarları olmuştur.

'NASIL OLDU BİZDEN İLHAM ALANLARIN BÖYLESİNE GERİYE DÜŞTÜK'

 

Nasıl oldu da bugün ilmin neredeyse her alanında böylesine geriye düştük, bizden ilham alarak yola çıkanlar şimdi fersah fersah önümüze geçmişken nasıl oldu da biz bugün sahip bulunduğumuz mirasımızın bile farkına varamaz hale geldik  Bu sorular üzerinde cesaretle düşünüp doğru cevapları bulmadan coğrafyamızın ve kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları çözemeyiz.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13