UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE’DE UBER’E ERİŞİM ENGELLENDİ!

Ülkemizde haksız rekabet uyguladığı gerekçesiyle faaliyetleri engellenen Uber Türkiye, yeniden gündemde. Son olarak, mahkeme kararına göre, Türkiye’den Uber‘e erişim engeli uygulaması başladı.

TÜRKİYE’DE UBER’E ERİŞİM ENGELLENDİ!

Dün yerli otomobil, Gebze Bilişim Vadisi’ndeki Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) binası önünde görüntülenmişti. 27 Aralık tarihinde, yerli otomobil tanıtım etkinliğinde biz de olacağız.

Ekim ayında İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, Uber Türkiye’nin faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. Uber hizmetlerine erişimin de engellenmesine karar verilmişti. Aradan geçen 2 ayın ardından karar uygulandı. Türkiye’den Uber’in web sitesine giriş yapmak isteyenler aşağıdaki gibi bir uyarı ile karşılaşıyor.

Ülkemizdeki Uber XL faaliyetleri, 31 Mayıs tarihinde durdurulmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu sözlere yer vermişti:

“Bizim literatürümüzde Uber diye bir şey yoktur. Uber olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. Uber konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir”

2014 yılında Türkiye’de faaliyete başlayan Uber de bu açıklamanın ardından, faaliyetlerini durdurduğunu açıklamış ve Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istediklerini vurgulamıştı. Açıklamada ayrıca şu sözler yer alıyordu:

“Uber olarak Türkiye’ye olan bağlılığımızı koruyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve tüm ilgili yerel paydaşlarla beraber çalışmak istiyoruz.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERuber  erişim  engel