UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNANILMAZ VURGUNUN PERDE ARKASI

Apple, ortaya çıkan gerçekten çok ilginç bir hırsızlık haberiyle gündemde bulunuyor. Bu haberin arkasında Foxconn işçileri yer alıyor.

İNANILMAZ VURGUNUN PERDE ARKASI

Teknoloji devi Apple’ın iPhone modelleri biliyorsunuz çoğunlukla Çin’de yer alan Foxconn fabrikalarında üretiliyor.

Log.com’un haberine göre; İşte bu fabrikalardan birisinde büyük bir vurgun yapıldığı ortaya çıktı. Söylendiği kadarıyla Zhengzhou fabrikasındaki bazı işçiler, son üç yıldır iPhone üretimi için gelen parçalarında çalıp (Hurdaya ayrılmış gibi gösterip) Tayvan’da satıyormuş.

Foxconn çalışanlarının bu şekilde tam 43 milyon dolarlık parça çaldığı aktarılıyor. Peki bu parçalar ne oluyor? Tahmin edebileceğiniz üzere bu parçalar kullanılarak yeni iPhone’lar üretilip satılıyormuş. Bu parçalardan yararlanılarak şimdiye kadar 300 bin adet iPhone’un üretilip satıldığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Ağırlıklı olarak iPhone 8 ve iPhone X modelleri etrafında yapıldığı aktarılan bu büyük vurgun, gerçekten inanılmaz görünüyor. Çalınan parçalar arasında söylendiği kadarıyla ekran, kasa ve safir kamera camı yer alıyor. Bu durumun Apple tarafına yılda 3 milyar dolar, şimdiye kadarsa tam 9 milyar dolar zarar çıkarttığı açıklanıyor.

Apple, iPhone üretimini ABD’ye getirmiyor Çünkü Çin’de üretim sistemlerinin çok geliştiği söyleniyor. Bunun direkt olarak CEO Tim Cook aktarıyor. Çin’de üretim yapmak artık ucuz değil diyen Cook, üretim araçları ve bu araçlara hakim personel konusunda bölgenin inanılmaz iyi olduğunu aktarıyor. Bu açıdan da iPhone’ların üretimi Çin’e yapılmaya devam ediyor. Firma sanıyoruz şu an sadece yeni Mac Pro’ların “bir bölümünü” ABD üretiyor. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERapple  foxconn