UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“SINAMALARDAN BAŞARIYLA ÇIKACAĞIZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu

“SINAMALARDAN BAŞARIYLA ÇIKACAĞIZ”

Mahir Ünal: Türkiye tüm sınamalardan başarıyla çıkacak

Ünal'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ

Öncelikle meseleye kendi çerçevesinde değil bağlamında bakmak gerekli. Türkiye bir süreden beri bölgesinde neyin mücadelesini veriyor? Ve Türkiye hangi sınamalardan geçiyor. Hem ekonomi anlamında hem de vekalet savaşları anlamında. Bölgede Türkiye uzunca bir süreden beri kendi güvenliğini sağlamak, kendi hava savunma sistemini kurmak, sınır güvenliğini, toprak bütünlüğünü ve Doğu Akdeniz'deki haklarını korumak için mücadele veriyor.

Türkiye, ABD ile olan ilişkilerinde şimdiye kadar sorumluluklarını her zaman yerine getirdi. Trump'ın azil süreci daha çok seçimlere yönelik. Trump baskı altına alınmaya çalışılıyor.

Mesele Türkiye'nin kendisini anlatması değil. Ne Doğu Akdeniz'de, ne Suriye'de, ne Kuzey Irak'ta geri adım atmamız gerekiyor. Türkiye 17 yıldan beri bölgesinde teslim olmayarak mesafe katetti.

TÜRKİYE'YE YAPTIRIM TEHDİDİ

Türkiye'nin sınırları NATO'nun sınırları. Hep bizim sorumluluklarımızı konuşuyoruz ama NATO ve ABD'nin sorumluluklarını da konuşmak gerekiyor. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ABD ve NATO'nun bundan haber olmaması mümkün mü? Tüm sınamalara karşı aldığımız önlemler var. Türkiye'ye karşı yaptırım söylemleri ilk kez olmuyor. Türkiye bu sınamaları daha önce de yaşadı. Türkiye tüm sınamalardan başarıyla çıkacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAK PARTİ  MAHİT ÜNAL  ABD  YAPTIRIM  TÜRKİYE  DONALD TRUMP