UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“JESTİMİZİ YAPARIZ”

2020 asgari ücreti ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklama

“JESTİMİZİ YAPARIZ”

MALEZYA dönüşü uçakta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan asgari ücret zammına ilişkin son dakika açıklamalar geldi. Erdoğan 'inşallah jestimizi yaparız dedi. Cumhurbaşkanı ABD'nin S-400 ve Mavi akıma yaptırım kararını da yorumladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı Erdoğan'a da soruldu. 'İnşallah tarafları memnun edecek bir adımı atarız' diyen Erdoğan 2020 asgari zammına ilişkin şunları söyledi:

 

İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız.

Sözleşmeli persone kadro

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ayın sonunda sözleşmesi bitecek olan 19 bin 500 personelin kadroya alınmasına ilişkin de şunları söyledi:

 

-Personel noktasında biz sürekli alımları devam ettiriyoruz. Şu anda Sağlık Bakanlığı ciddi bir personel alımına yönelik adım attı. Aynı şekilde Milli Eğitim’de yine ciddi sayılabilecek bir sayı planlandı. Yalnız dedik ki takvimi iyi ayarlayalım. Buralarda bizler insanımızı değerlendirme açısından gerekli adımları atmaya devam edeceğiz.

 

2020 yılı sıçrama yılı olacak

 

2020 içinde inşallah tek haneliye gidiyoruz. Tek haneliye gidiş zaten olumlu gelişmelerin alametidir. Türkiye şu anda zaten faiz ve enflasyondaki gelişmeleri ile bu toparlanmaların neticelerini almaya başladı. Faiz bu şekilde düşünce şu anda yatırımlar da artmaya başladı. Gerek kamu bankaları gerekse özel bankalar kredi musluklarını girişimciye açıyorlar, açmaya devam ediyorlar. İnşallah 2020 yatırımlarda da Türkiye’nin sıçrama yılı olacak.

 

Zaten enflasyon tek haneyi yakaladı ama şimdi biz yıl olarak da tek haneli olduğunu inşallah göreceğiz.

-Şu anda zaten ekonomideki gelişmeleri gayet emin gayet güzel bir şekilde takip ediyoruz. Elhamdülillah sıkıntılar büyük oranda aşılmış vaziyette. Şu anda asgari ücretle ilgili çalışmalar da süratle bitirilecek. Onlar da bitirildikten sonra zaten 2020 çok daha parlak bir yıl olacak. Bundan hiç endişe etmeyin. Biz bunların çoğunu aştık.

 

-Şu anda politika faizi olarak yüzde 12’yi gördük. Bu tabi çok ciddi manada Merkez Bankası’nın kararlılığını gösterdi ve bu kararlılıkla şu an itibarıyla çok ciddi oranlarda faizi düşürdüler. 2020’de de bunun aynı kararlılıkla devam ettiğini inşallah göreceğiz.

 

27 Aralık'ta Gebze'de tanıtılacak

 

-Türkiye’nin Otomobili sorusuna gelince, (ön gösterimi) 27 Aralık Cuma günü Gebze’de düşünüyoruz. Hayırlısı bakalım.

 

Mustafa Varank yerli otomobili yapan 5 babayiğitle fotoğraf paylaştı haberi için tıklayın

Sosyal konutlar

-TOKİ ile 100 bin konutun adımını attık. E-devletten 128 bin, bankadan 150 bin bin civarında müracaat oldu. Bu rakamlar bu konuda halkımızın ne kadar yüksek bir beklentisi olduğunu, TOKİ’ye ne kadar güvendiğini gösteriyor. Bu bizim için önem arz ediyor ve her yıl asgari 100 bini planlıyoruz ama bu 100 binin üzerine de çıkabilir. Mesela şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız “Biz bunu 200 bine çıkaralım” dedi. “Önce 100 bini şöyle bir oturtalım, 100 bini süratle sahiplerine zamanında teslim edelim. Ondan sonraki süreci ayrıca değerlendirme durumuna geliriz.

 

"Simit Sarayı işi kapandı"

-Simit Sarayı konusunda gelen tepki diye bir şey ben duymadım. Tam aksine böyle bir şeyin olduğunu bana arkadaşlarım iletince hemen Ziraat Bankası Genel Müdürü arkadaşımıza konuyu sordum. Onlar “Böyle bir durum söz konusu oldu ama bizim böyle bir kararımız yok” dedi ve bu konuda olumlu yaklaşmadığını da söyledi, iş kapandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13