UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DIŞKI NAKLİ İLE ÖLÜMDEN DÖNDÜ!

Organ nakli hayat kurtarıyor, bazı organ nakil hikayeleri var ki tıp dünyasında eşi benzeri yok. İşte birbirinden ilginç o nakiller...

DIŞKI NAKLİ İLE ÖLÜMDEN DÖNDÜ!

Long Island’da yaşayan bir doktor onu aldatan karısından bağışladığı böbreğini geri istedi.

Richard Batista, onu aldatan karısının açtığı boşanma davasını bir bardak soğuk su içer gibi içtikten sonra, yeterince çektiğini varsaymış olacak ki karısına 8 yıl önce verdiği hediyeyi -yani böbreği- geri almak için dava açtı. Kazandı da.

Dünyanın ilk rahim nakli İsveç’te bir anneden kızına yapıldı

Sarah Ottoson nadir bulunan bir gen düzensizliğinden dolayı rahimsiz doğdu. Annesi Eva, gönüllü olarak rahmini kızına bağışladı. Operasyon gayet başarılı geçti, artık Sarah her sağlıklı kadın gibi hamile kalabilecek.

Dünyanın ilk rahim nakli İsveç’te bir anneden kızına yapıldı

Sarah Ottoson nadir bulunan bir gen düzensizliğinden dolayı rahimsiz doğdu. Annesi Eva, gönüllü olarak rahmini kızına bağışladı. Operasyon gayet başarılı geçti, artık Sarah her sağlıklı kadın gibi hamile kalabilecek.

Bir adam sürekli gittiği süpermarkette en sevdiği kasiyere böbreğini bağışladı

Dürüst bir çalışan olmanın iş etiği dışında da faydaları var. Bir kasiyer, sürekli müşterisine diyalizde olduğunu ve böbrek nakline ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu olayın mutluluk verici tarafı ise müşterinin kasiyerin durumunu ciddiye alarak böbreğini ona bağışlaması oldu.

Bir hastanın vücuduna dışkı nakli yapıldı

Dr. Alexander Khoruts, gastroenterolog, bir hastayı çok değişik bir yöntemle ölümden döndürdü. Khoruts, hastanın kalın bağırsağına kocasından aldığı bir miktar dışkıyı nakletti. Bunu hastayı ölümcül seviyede bir ishalden kurtarmak için yapan doktorun operasyonu şaşırtıcı bir biçimde gayet başarılı geçti.

Debbie Ward isimli kadının vücudunda tam 3 adet nakil kalp var.

Debbie Ward, kalbinde triküspit kapağı olmadan doğdu. Triküspit kalpte kanın doğru yönde akmasını sağlayan bir kapak. Bu bozukluğu düzeltmek adına ilk kalp naklini 15 aylıkken oldu. 10 yıl sonra nakil kalbinin çalışmaması üzerine ikinci bir nakil oldu. Debbie, kalbinin ve başına gelenlerin onun bir hemşire olmasında en büyük etken olduğunu söylüyor.

Çin’de bir kızın eli ayağına tutturularak kurtarıldı

Çinli cerrahlar genç bir kızın elini ayağına naklederek kurtardı. Genç kız elini traktöre kaptırmıştı ve elin acilen alınması gerekiyordu. Doktorlar eli kızın bileğine dikemediler zira bileği de feci yaralı vaziyetteydi. 3 ay geçtikten ve bolca operasyon yapıldıktan sonra kızın eli ait olduğu yere, bileğine başarıyla nakledildi.

Karısı beğenmediği için nakil penisini yenisiyle değiştirmek zorunda olan bir nakil hastası var

2006’da dünyanın ilk penis nakline sahip olan adam, 2 hafta sonra organın geri alınması için hastaneye başvurdu. Her ne kadar operasyon oldukça başarılı geçmiş olsa da, adam organın alınmasında ısrarcıydı zira karısı onun bu yeni halini hiç beğenmemişti. Sanırız kendisi adamın nakil olmadan önce kalakaldığı 1 santimetrelik kullanışsız bir et parçasını yeğlerdi.

Manchester United taraftarı bir adam kardeşine tuttuğu rakip takımı değiştirmesi şartıyla organ bağışı yapacağını söyledi

Üstüne bir de kontrat hazırladı ve kardeşine imzalattı.

Ülkemizde bir kadına kocasının metresinden böbrek nakli yapıldı.

Böbrek yetmezliği bulunan kadın, hastanede bunun için tedavi görürken kocasının başka bir kadınla ilişki yaşadığını öğrendi. Adam ilk başlarda metresini bebek bakıcısı olarak yutturmaya çalışsa da, yemedi. Kadının ise tek şartı metresinin böbreğine karşılık hepsinin birlikte mutlu bir hayat sürme vaadiydi. Operasyon başarılı geçti, şimdi hepsi mutlu mesut yaşıyorlar. (?)

Genç bir kızın kan grubu organ naklinden sonra değişti

15 yaşındaki karaciğer nakil hastası organı bağışlayan kişinin bağışıklık sistemini ve kan grubunu alan ilk kişi. Bu onun vücudunun organı reddetmesi ihtimalini solda sıfır bırakıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERnakil  dışkı  ameliyat  organ nakli  doktor