UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FACEBOOK’TA SKANDAL

267 milyondan fazla Facebook kullanıcısının bilgileri sızdırıldı...

FACEBOOK’TA SKANDAL

Siber güvenlik araştırmacıları Perşembe günü yaptığı açıklamada, 267 milyondan fazla Facebook kullanıcısının , telefon numarası ve kullanıcı kimliklerini yasal olmayan web sitelerde yayınlandığını açıkladı.

Geçtiğimiz iki hafta boyunca, Comparitech'teki teknoloji sitesi Comparitech ve araştırmacı Bob Diachenko'nun ortak bir raporuna göre, hassas bilgilerin büyük bir kısmı web sitelerinde kolay bir şekilde ulaşılır hale geldi.

Gizli kayıtlar, araştırmacıların zaman çizelgesine göre ilk önce 4 Aralık'ta kullanıma sunuldu ve sekiz gün sonra hacker forumuna girdi.

Araştırmacılar, veri tabanının “kanıtlara göre” Vietnam'daki “bir suç örgütü” ne ait olduğunu söyledi.

Raporlara göre 267 milyondan fazla Amerikalı vatandaşın bilgisi sızdırıldı.

Bilgiye nasıl erişildiği henüz net değil, ancak Comparitech, botların web sayfalarından veri kopyalayıp topladığı bir süreç olan “hurdaya çıkma” yoluyla toplanabileceğini öne sürdü.

Hurdalama, Facebook’un hizmet şartları tarafından yasaklandı ancak bir profil “genel” olarak listelendiğinde bunu yapmak hackerlar için kolay hale geldi.

Comparitech, sızan bilgilerin mağdurları “büyük ölçekli SMS spam ve kimlik avı kampanyaları ile” hedeflemelerini kolaylaştırabilir olduğunu söyledi.

Facebook, “Bu konuyu inceliyoruz, ancak bunun, insanların bilgilerini daha iyi korumak için son birkaç yılda yaptığımız değişikliklerden önce elde edilen bilgilerin muhtemel olduğuna inanıyoruz” dedi.

Siber güvenlik uzmanı J. Eduardo Campos, bu ayki sızıntının Cambridge Analytica kadar kötü görünmediğini ancak incelemelerin daha derin yapılması gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfacebook  sosyal medya  kullanıcı  güvenlik  siber  bilgi