UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ONLARI DEDEKTÖR TESPİT EDECEK

Endüstriyel çöp konteynerlerinin içine sığınan insanların saptanması için, atık yönetimi şirketi tarafından dedektör geliştirildi.

 ONLARI DEDEKTÖR TESPİT EDECEK

Atık Endüstrisi Güvenliği ve Sağlığı (WISH) forumu, son 10 yılda çöp toplayıcılar tarafından yanlışlıkla kamyona atıldığı için 20 kişinin öldüğünü belirtiyor. Ölümlerin sayısı, içinde kimse var mı diye çöp konteynerlerini kontrol etmeyi birçok atık imha şirketi için düzenli bir durum haline getirdi.

Bununla birlikte, cihazı üreten Toplu Atık Çözümleri (TWS), dünyanın ilk “insan dedektörü” olduğunu iddia ettiği cihazı yaratarak bu soruna daha güvenilir bir çözüm buldu. Endüstriyel çöp konteynerlerinin dışına takılan cihaz, çalışanların farkında olmadan içinde insan olan bir çöp konteynerini boşaltmalarına karşı fazladan bir koruma katmanı sağlayacak şekilde tasarlanmış.

AKILLI TELEFON İLE KONTROL EDİLEBİLİYOR

TWS, cihazın hareketi, gazı, sıcaklığı ve nemi algılamak üzere programlandığını ve son boşaltılmasından beri konteynere biri girmediyse yeşil ışık yanacağını belirtiyor. Eğer cihaz, birinin o an ya da önceden konteynerde olduğundan şüphelenirse ışık kırmızıya dönecek. “İnsan dedektörü”, bluetooth kullanılarak akıllı telefon ya da tabletten de kontrol edilebiliyor.

GELİRİN BİR KISMI BAĞIŞLANACAK

Şirket, 30 gün boyunca cihazın hafızasına kaydedilen verilerin evsizlerle ilgilenen kuruluşlara aktarılabileceğini ve evsizlerin daha çok kullandığı “yüksek riskli konteynerleri” tespit etmeye yardımcı olabileceğini ekliyor. Ayrıca, satılan her bir cihazdan elde edilen kârın bir kısmı evsizlere yardım eden kuruluşlara bağışlanacak. Cihaz şu anda Birleşik Krallık'ın 6 şehrinde 6 şirket tarafından deneniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERçöp  dedektör  konteyner  evsiz  insan  dünya